AnnonceLuk annonce
Orienteringsmøde om vej over Herredsåsen til Raklev

22-01-2019

Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Mandag den 28. januar er der orienteringsmøde i Raklev Menighedshus om den nye vej over Herredsåsen til Raklev. En tillægsaftale giver nu flere penge til at øge trafiksikkerheden på den nye vej.

Det er selve linjeføringen af vejen, der giver anledning til heftig debat, idet lokalbefolkningen i Raklev er meget bekymrede for trafiksikkerheden, og de vil derfor have vejen flyttet. Men der er nu lavet en tillægsaftale til budgetbeslutningen om den nye vej fra Herredsåsen til Raklev, og man har bevilget yderligere 2,5 mio. kr. til trafiksikkerhedsforanstaltninger.

Vejen er til vedtagelse på Kommunalbestyrelsesmøde onsdag den 30. januar kl. 17 på Kalundborg Rådhus, indgang mod vest (personaleindgang), hvor arbejdsgruppen håber på, at se rigtig mange.

Orienteringsmødet om vejen foregår i Raklev Menighedshus mandag den 28. januar kl. 16.30. Arbejdsgruppen, der i øvrigt på nuværende tidspunkt har godt 1.200 underskifter for flytning af vejen, opfordrer til, at man møder op, og hører om sagen, for derefter at deltage i debatten om vejen.

Tillægsaftale giver flere penge til trafiksikkerhed

Borgmester, Martin Damm (V), fortæller, at man nu, i kommunalbestyrelsen, er blevet enige om en tillægsaftale til den oprindelige budgetbeslutning, der giver flere penge til trafiksikkerhed på den nye vej.

”Borgere har rejst bekymringer pga. vejen og det øgede trafiktryk. Der var nogle udfordringer, og vi vil selvfølgelig gerne være med til at øge trafiksikkerheden i området. Vi har lyttet til, hvad de har sagt, og kan vi lave en bedre løsning end den, der er i dag, gør vi det. Men det koster jo som bekendt penge, og dem skulle vi lige finde. Derfor vi nu har lavet en tillægsaftale,” fortæller Martin Damm.

Udkommet af mødet mellem de forskellige partier blev, at man indgik en tillægsaftale til budgetaftalen, hvor der afsættes yderligere 2,5 mio. kr. til anlægget, så der kan udføres trafiksikkerhedsforanstaltninger i området for anslået i alt 3,5 mio. kr.

Læs også Protestunderskrifter mod linjeføring på ny vejFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0