AnnonceLuk annonce
Ordets magt.

05-05-2019

Læserbrev: 

Ordets magt.

Til årets 1. maj arrangement i Kalundborg mødte jeg påstanden; ord uden handling betyder ingenting! Det var fristende bare at erklære sig enig, men jeg mærkede øjeblikkeligt en stærk modstand indeni, og efter en tænkepause er her mit svar.

Ord har magt; magt til at glæde, inspirere, oprøre og til at såre, sågar dødeligt som når vi ganske tragisk oplever ofre for mobning tage deres eget liv. Ord kan ændre din dag eller hele dit liv. Da Martin Luther King i 1963 udtalte “I have a dream”, inspirerede han til håb og drømme. Nøjagtig som John F. Kennedy i 1961 med ordene “ask not what your country can do for you, but what you can do for your country” appellerer de til et ny måde at tænke på, et nyt tankesæt der kan ændre både dit liv og andres. Senest inspirerer den unge klimaforkæmper Gretha Thunberg andre til at træffe nye valg i deres liv, primært gennem hendes ord.

Rigtigt at ord ofte efterfølges af handling, men uden at ordet først havde ændret noget i mennesket ville der ikke være nogen handling. Og ord kan godt stå alene! De kan i sig selv have vidtrækkende konsekvenser - udover senere anklager om løftebrud.

Jeg kunne godt ønske mig at der var mere respekt for ord. Ønske en større forståelse for at ord er udtryk for andres meninger, drømme og ønsker, ønske at vi blev bedre til at lytte og at ord blev brugt mere varsomt, da deres effekt kan være voldsom.

Jeg vil til slut ønske alle politisk aktive en god valgkamp baseret på ord valgt med omhu, Og til alle andre; husk at også dine ord har magt, hvis der er bare én som lytter.

Kristina Püschl

Formand SF KalundborgFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0