Opsagt budgetaftale kan bane vejen.

Læserbrev:

Opsagt budgetaftale kan bane vejen.

At Borgmester Martin Dam valgte at opsige budget-aftalen har banet vejen for, at placeringen af en ny børnehave i Svebølle kan ændres.

Ideen om, at det gamle Rådhus i Svebølle skulle jævnes med jorden, og at den nye børnehave så skulle bygges på rådhusgrunden, var måske værd at genoverveje. Er det i virkeligheden en god idé?

Borgerne i Svebølle har længe haft planer/ønsker om, at det gamle Rådhus kunne omdannes til et borgerhus, hvor der kunne være plads til foreninger, et ordentligt bibliotek med cafemiljø, som var indbydende for aldersgruppen 18 til 67 år - ønskerne er mange og velbegrundede.

Se bare Høng Rådhus, som i dag fungerer som et borgerhus for både unge som ældre borgere – det er et godt eksempel på, hvad lokale kræfter og kommunen kan opnå ved et godt samarbejde.

At placere en ny stor børnehave på den gamle rådhusgrund, ville øge trafikken på Højvangen betragteligt - allerede i dag er Højvangen indkørsel til såvel skolen som Hallen.

Et alternativt forslag til en ny børnehaves beliggenhed kunne være: ved siden af produktionsskolen. Her er gode indkørselsforhold, og der er fine stisystemer fra byen til området.

Det bliver spændende, om flertalsgruppen vil være villig til at ændre deres beslutning og gå i dialog med borgerne i Svebølle.
En sådan dialog ville skabe det bedst oplyste grundlag til at tage en beslutning på.

Lars Kuhre Mortensen

Kommunalbestyrelsesmedlem

Socialdemokratiet

Del