AnnonceLuk annonce
Turistforening: Det handler om oplysning til borgerne

07-07-2021

Punkthusene ønskes opført i den øverste del af Klosterparken. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Turistforening inviterer hele Kalundborg til oplysende vandring i de områder af midtbyen, der påtænkes bebygget i det stort anlagte byudviklingsprojekt, som er kommet til veje i et samarbejde mellem AP Pension og Kalundborg Kommune.

Vi mødes på Klostertorvet, og med Palle Bruun Olsen, som guide, starter vi med at se på Klostertorvet, og går via ruinen af Kalundborg Slot op på det gamle torv og rundt om jobcentret. Undervejs vil Palle Bruun Olsen fortælle om områdets attraktive værdi for Kalundborg-borgerne og turismen til Kalundborg,” siger Hans-Henrik Nielsen fra Kalundborg Turistforening, og fortsætter:

Turen fortsætter til Munkesøen og Klosterparken, hvor Hermann Hansen fortæller om det påtænkte byggeris betydning for borgernes brug af de åbne grønne områder, og om indskrænkningen af mulighederne for at bruge de grønne områder.”

Vandringen foregår tirsdag den 27. juli kl. 17, og afsluttes med en kop kaffe ved Infobutikken. Alle kan deltage i vandringen, der er ikke tilmelding, man skal bare møde op på Klostertorvet tirsdag den 27. juli kl. 17.

Det handler om at informere

”Turistforeningen er interesseret i at bevare de attraktioner, der kan tiltrække turister, og vi mener, at Kalundborgs befolkning skal kunne tage stilling til det projekt, som Kalundborg Kommune sammen med AP Pension planlægger, på et oplyst grundlag. Derfor vil vi gerne give mulighed for, at borgerne får information herom,” fortæller Hans-Henrik Nielsen.

Hans-Henrik Nielsen er dog klar over, at Herman Hansen ikke er en uvildig part i byudviklingsprojektet i Klosterparken, men han mener alligevel, at han sagtens kan oplyse de borgere, der er interesserede om, hvad projektet indebærer for Kalundborg.

”Han er ikke uvildig, men i det sammenhæng ved han bare rigtig meget om parken. Grunden til, at jeg valgte Herman Hansen er jo netop, at han har gjort meget ud af sin kærlighed til de grønne områder både i Klosterparken, Munkesøen og Kystskoven, og derfor ved rigtig meget herom. Derudover tror jeg, at det er umuligt at finde nogle, der er fuldstændig uvildige i den her sag. Han har markeret sine holdninger, men det har Palle Bruun fx ikke, og han er også valgt, fordi han ved mest om Kalundborg. For os handler det om at oplyse, så må folk selv tage stilling i sidste ende,” slutter han. 

Man kan læse mere om projektet på Kalundborg Kommunes hjemmeside. https://kalundborg.dk/borger/veje-teknik-og-miljoe/boligprojekt-midtby


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0