AnnonceLuk annonce
Oplev Røsnæs

17-03-2017

Røsnæs. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Røsnæs Udvikling & Beboerforening vil gerne give en appetitvækker, til erhvervsaktive og deres familier, på muligheder i nærområdet og i særdeleshed på Røsnæs. Hvilker de bl.a. gør i form af en guidet tur på det naturskønne Røsnæs.

De guidede ture vil bl.a. inkludere en bustur fra Kalundborg station til spidsen af Røsnæs, hvor man kører langs vandet, passerer det tidligere Tuberkulosecenter, nu eksklusivt boligområde ”Kystparken” Strandhotel Røsnæs, Golfbanen, Det nyetablerede Naturrum, der danner udgangspunkt for aktiviteter og nærmere kendskab til Røsnæs sommerhusområder, Danmarks største vingård ”Dyrehøj Vingaard” og Ulstrup mølle, der er renoveret og kan male korn.

Derudover også Røsnæs Rundt projektet med 13 landmarks hver med sin specifikke historie. Landmarksne afspejler den flotte natur og opfordrer til gode aktiviteter som fx gåture, løbeture, cykelture, paraglidning, fiskeri, dykning osv. Ligesom man kommer en tur forbi Refsnæsgården, naturskole og kulturcenter, der er en overdrevsgård med græssende Hereford kvæg. Herfra går turen til Vindekilde, hvor man nyder den flotte natur og den smukke udsigt. Der vil blive fortalt områdets historie mm.

Dagen bliver afsluttet i det maritime aktivitetshus på Røsnæs havn. Aktivitetshuset er sidste skud på projekt Røsnæs rundt. Det blev indviet 12. august 2016. Huset rummer vandrelaterede aktiviteter, har bruse- og badefaciliteter, sauna og dejligt opholdsrum mv.

I aktivitetshuset serveres der en let anretning fra Slagter Jacob med dertilhørende vin, øl eller sodavand, inden bussen kører tilbage.

Arrangementet er gratis, da det støttes af puljen ”Liv i Kalundborg”. Der vil blive afholdt tre guidede ture:

  • Søndag den 26/3 kl. 10.30-14.30
  • Torsdag den 30/3 kl 17-21
  • Fredag den 31/3 kl 17-21

Bussen afgår fra Kalundborg station og returnerer til samme sted. Tilmelding til mogens.anholm@mail.tele.dkFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0