AnnonceLuk annonce
Opfordring til curling forældre – ’Kys og Kør’

03-03-2017

Der er rigtigt meget trafik i krydset ved Høng Skole hver morgen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Skole og skolebestyrelse ved Høng Skole har stor bevågenhed på en sikker skolevej, fredag morgen var bestyrelse og politiet på gaden for at se efter, om især forældrene overholdte reglerne.

Rigtigt mange skolebørn køres til og fra skole af deres såkaldte ’curlingforældre’, det giver rigtigt meget trafik ved skolerne, i sær om morgenen hvor alle møder samtidig.

På Høng Skole er udfordringen T-krydset Odinsvej-Rosenvænget, hvor der er trafik af gående, cyklende, mange biler og tre store skolebuser.

Fredag morgen var skolebestyrelsen og skolens største elever på gaden, sammen med områdebetjent Lisbeth Pedersen fra Midt- og Vestsjællands Politi, for at sætte fokus på den sikre skolevej.

”Folk parkerer de mest mærkelige steder for at sætte børnene af, det er rent kaos med busser, forældre i bil, cyklende og gående elever, vi vil gerne have bilerne over på den store p-plads og sætte børnene sikkert af, i stedet for bare at holde på Odinsvej”, siger skolebestyrelsesformand Bo Christiansen, og fortsætter, ”det handler ikke bare om at få sit eget barn sikkert i skole, vi skal også have de andre 550 børn på skolen, sikkert frem”.

På Høng skole har man opfundet begrebet ’Kys og Kør’.

”Det er jo det vi gerne vil have forældrene til, kør hen og parker rigtigt og kys barnet ordentligt farvel, så de får en god aflevering”, siger Bo Christiansen.

Høng Skole har ekstra fokus på den sikre skolevej i ugerne efter hver skoleferie.

”Når forældre og børn har holdt ferie så har de en tendens til at glemme trafikforholdene, derfor er vi ekstra synlige i de perioder”, fortæller skolebestyrelsesformanden.

Skolebestyrelsen har i flere år haft en dialog med Kalundborg Kommune om at få malet kantstene gul i begge sider af Odinsvej ud for skolen, men endnu er det ikke lykkedes, Bo Christiansen er ellers sikker på at det vil løse en stor del af problemerne med at forældrene holder ulovligt og sætter børn af og på.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0