AnnonceLuk annonce
Opfordrer ikke til, at børn skal blive hjemme

04-01-2021

Foto: Colourbox

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I dag, mandag den 4. januar, vender børnene tilbage i børnehave, vuggestue eller dagpleje, mens mange andre institutioner i samfundet er lukket af regeringen grundet COVID-19 situationen. Men ifølge pædagogernes fagforening Bupl burde regeringen have indført nødpasning. Det er imidlertid ikke sket, og derfor opfordrer Bupl forældre til at holde børnene hjemme, hvis det er muligt.

Elisa Rimpler, der er formand for Bupl mener, at sundhedsmyndighederne bør genoverveje, om daginstitutionerne skal forblive åbne, hvis smitten bliver meget værre

”Vi ved, at mange forældre har samfundskritiske funktioner, og har brug for at gå på arbejde, og de skal selvfølgelig kunne aflevere deres børn med god samvittighed. Men når det så er sagt, vil der være forældre, der har mulighed for at holde deres børn hjemme - måske i et par timer eller et par dage - og der opfordrer vi til, at de gør det, nu hvor der ikke er nødpasning,” siger Elisa Rimpler.

Personalet er hårdt belastet

Hos BUPL mener man, at personalet er tungt belastet netop fordi, nogle bliver smittede, mens andre skal testes, hvilket efterlader færre pædagoger. Desuden har daginstitutionerne fået en række nye opgaver under coronakrisen, hvor der blandt andet skal gøres mere rent. Statsministeren har nævnt, at der et pasningsbehov, og ved at holde daginstitutionerne åbne, gør man det nemmere at lade resten af samfundet køre videre under coronakrisen. Det anerkender Elisa Rimpler, der dog kræver, at kommunerne har en god plan, eksempelvis skal det være muligt at skære i åbningstiden eller reducere antallet af børn, hvis personalet bliver for hårdt presset, siger hun.

Michael Gravesen, der er direktør for børn, skole og familieområdet hos Kalundborg Kommune fortæller dog, at man hos Kalundborg Kommune ikke opfordrer til, at man lader sine børn blive hjemme, hvis de går i børnehave, vuggestue eller i dagpleje.

”Vi følger de nationale retningsliner. Man har fra regeringens side besluttet således. Det er jo en forudsætning for, at alt muligt andet i samfundet kan køre videre. Politimanden kan komme på job, ligeså sygeplejersken. At produktionen på Novo kan fortsætte og medarbejderen i Netto kan passe sit job. Hvis det skal kunne lade sig gøre, skal der være mulighed for børnepasning, og vi kommer derfor ikke med en opfordring om, at man skal holde sine børn hjemme. Omvendt bestemmer man jo selv. Der bliver ikke noteret ulovligt fravær, som der gør i skolerne, hvis man vælger at tage sit barn ud af institutionen for en tid. Men dagtilbud er altså, jf. retningslinjer, fortsat åbne for alle,” fortæller han.

Selv om regeringen ikke har villet lukke daginstitutionerne, skriver Børne- og Undervisningsministeriet dog på sin hjemmeside, at forældre kan overveje at holde sine børn hjemme i en kortere eller længere periode.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0