AnnonceLuk annonce
Ondt i økonomien: Der er hjælp at hente

13-01-2017

Af Gitte Korsgaard gitte@korsgaard.dk

Dansk Folkehjælp vil starte en frivillig økonomirådgivning i Kalundborg for familier med “ondt i økonomien”. Første skridt er at finde fagligt kompetente frivillige, der kan afsætte 2-4 timer om måneden. Kalundborg kommune støtter projektet.

Dansk Folkehjælp søger frivillige rådgivere til at rådgive om økonomi.

Vi møder en del borgere blandt andet i jobcentret, der efterspørger hjælp til at få styr på økonomien,” siger arbejdsmarkedschef Jens Folman, som er en af initiativtagerne i Kalundborg Kommune.

Rådgivningen kan både handle om den daglige husholdning, men også om "gammel gæld", hvad enten den er stiftet som midlertidige forbrugslån, hvor betalingsevnen ikke længere slår til, eller i forbindelse med huskøb og -salg eller lignende. Sociale begivenheder som f.eks. skilsmisse kan også have betydning for økonomien her og nu - og i tiden fremover.

”Vi håber, at både frivillige rådgivere og borgere, for hvem rådgivning kan gøre en betydelig forskel, vil tage godt imod initiativet,” siger Jens Folman.

100 % anonym og uafhængig rådgivning

Leder af Dansk Folkehjælps nationale afdeling, John Pedersen, er primus motor på projektet, og han understreger, at selv om der i opstarten samarbejdes med Kalundborg Kommune, så er det en anonym, uafhængig og frivillig rådgivning - både i forhold til fx kommune og banker.

”Vi ved, at det er vigtigt for de borgere, der søger rådgivning, at det er uafhængige rådgivere, og at de har både tid og indsigt i problemstillingerne. Og det er for øvrigt også vigtigt for rådgiverne selv,” siger John Pedersen.

Frivillige rådgivere arbejder i team

Rådgiverne vil danne et rådgivningsteam med en lokal frivillig koordinator, og det er planen at tilbyde rådgivning en gang ugentligt.

”Det helt typiske rådgivningsforløb handler om at få skabt et overblik over indtægter og udgifter, og ikke mindst et samlet overblik over den gæld, man har,” siger John Pedersen og fortsætter:

Vil du være frivillig rådgiver?

Interesserede frivillige inviteres til et info- og opstartsmøde i Infobutikken, Lindegade 3, 4400 Kalundborg den 25. januar kl. 16.30–18.00.
Her vil Dansk Folkehjælp fortælle mere om planerne for en frivillig økonomisk rådgivning.

Interesserede er også meget velkomne til at bede om mere information hos Dansk Folkehjælps John Pedersen på tlf.: 70 220 230 eller mail: post@folkehjaelp.dk.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0