AnnonceLuk annonce
Ole Jensen har kørt rally i 50 år

29-08-2019

Ole Jensen, til vesntre i billedet, sammen med sin bror Jens Jensen, da det hele startede for 50 år siden. Privatfoto

Af Jens Nielsen

I år er det 50 år siden at Ole Jensen Kalundborg, startede sin rallykarriere, og han har ingen planer om at stoppe. Det er blevet til rigtigt mange pokaler på hylden og fire danske mesterskaber.

Rallykarrieren startede tilbage i 1969, hvor Ole Jensen, indehaver af Ole Jensens Autoværksted på Holbækvej, bare var 16 år gammel, og måtte tage til takke med at være kortlæser for sin bror Jens Jensen, men så snart Ole blev 18 år fik han sin første rallybil, en Austin Mini 850, og så er det ellers blevet til hele 18 forskellige rallybiler gennem de nu 50 år der er gået, siden Ole Jensen startede i rallysporten.

Ole Jensen har kørt i mange forskellige bilmærker, lige fra Opel til Talbot, VW Golf, Renault Clio, og de sidste mange år Peugeot.

Gennem de 50 år er det blevet til rigtigt mange sejre, og pokalerne står da også alle vegne, mens endnu flere er pakket ned i kasser. Det er blevet til fire danske mesterskaber for Ole Jensen i de 50 år, første gang i 1982, derefter i 1995, et mesterskab i 2000 og sidste gang Ole Jensen kunne skrive et dansk mesterskab på cv’et var i 2010. Derudover er det blevet til en række sølv- og bronzemedaljer.

”Jeg er den ældste rallykører i Danmark som har vundet et DM,” fortæller Ole Jensen, som tilbage i 2010 var 57 år, nu har Ole Jensen rundet de 66 år, men er stadig aktiv og kan sagtens følge med ’drengene’.

Største oplevelse er fra Finland

Ole Jensen har, ud over flere hunderede rallyløb i Danmark, også kørt rally i Polen, Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Holland og Belgien, og netop deltagelsen i ’De 1000 Søers Rally’ i Finland tilbage i 1987, står som en af de største oplevelser i karrieren.

”Det var stort første gang jeg vandt et manøvreprøvearrangement, det var også stort da jeg vandt det første rally, endnu større da jeg vandt det første DM, men det som står som den største oplevelse er vores klassesejr i ’De 1000 Søers Rally’ i Finland tilbage i 1987,” siger Ole Jensen.

’De 1000 Søers Rally’ tæller til VM og der er hele 500 km. hastighedsprøve, noget mere end en hel DM-sæson. Ole Jensen har tre gange deltaget i det hårde rally, i 1985 blev det til en 3. plads i klassen, og i 88 en 2. plads, og så den store oplevelse med klassesejren i 1987.

Ole Jensen har også en enkelt gang prøvet kræfter med det svenske vinterrally, som også tæller til VM, her blev det til en flot 2. plads i klassen.

De seneste år har Ole Jensen ikke kørt så mange rally, men det er helt sikkert at han er med på startlisten når der køres rallysprint i Gammelrand, og sådan var det også i år. Her var det Jensens ældste barnebarn, 22-årige Sofie som havde fået æren af at være kortlæser. Her blev det til en fin 2. plads i klassen. Jo, Ole kan stadig følge med 'drengene'.

Ingen planer om at stoppe

Selv om Ole Jensen har rundet de 66 år, og dem han kører rally sammen med er langt yngre, så har han ingen planer om at køre rallybilen i garage.

”Så længe jeg synes det er sjovt og jeg kan følge med, så fortsætter jeg, men jeg tager et år ad gangen, til næste år har jeg planer om at køre lidt mere end jeg har gjort de sidste år,” fortæller Ole Jensen, som er en af de få i landet som har kørt rally i 50 år.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0