AnnonceLuk annonce
Ole fandt klumpfisk på Røsnæs

24-01-2019

Ole Agerbæk fandt en død klumpfisk ved Røsnæs den 24. dec. 2018. Foto: Ole Agerbæk.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

De kom med sommervarmen, men dør med vinterkulden i det kolde nord. Juleaftensdag fandt naturfotograf, Ole Agerbæk, en død klumpfisk på stranden ved Timeglasklinten på Røsnæs.

Det er nok den varme sommer, der har fået Klumpfisken, på latin Mola Mola, til at søge mod danske farvande i langt større antal end normalt, og de er fundet flere steder langs kysten. Men når vandet kommer under 10 grader, kan klumpfisken ikke overleve længe.

”Jeg havde jo set billeder af døde klumpfisk, der var strandet i området, så jeg var ikke i tvivl om, hvad det var. Der er jo et utal af døde dyr i havet, som skyller op på stranden, men at finde en klumpfisk er helt klart det mest mærkelige, og det mest spændende, man kan finde, fordi de trods alt er så sjældne i Danmark,” fortæller Ole Agerbæk om sit fund tilbage i december.

Klumpfisken er en sjælden gæst langs den danske kyst, men denne vinter har man fundet mere end 20 klumpfisk, der er skyllet døde op på land. Udover Ole Agerbæk har også flere andre fundet den sjældne fisk skyllet op på stranden andre steder langs den danske kyst. Men man finder næppe flere, da temperaturen for længst er røget under de 10 grader omkring Danmark.

Fakta om klumpfisken:

Klumpfisken er kendt som den største af alle benfisk og kan blive ca. 4 meter lang og veje over 2.500 kilo. De er endvidere en god kandidat, som det mest frugtbare dyr på Jorden. Hunnen kan nemlig gyde 300 millioner æg, hvilket er rekord i dyreriget.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0