AnnonceLuk annonce
Øvelse i Kalundborg Havn med både skud og helikopter

19-04-2021

Holger Danske vil patruljere på Kalundborg Fjord i hele øvelsesperioden. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Hjemmeværns flotille HVF 251, Kalundborg holder øvelse i den kommende weekend, startende lørdag d. 24. april kl. 13.00 til søndag d. 25. april kl. 13.00. Der vil både forekomme skydning med løs ammunition og helikopter flyvning.

Der bliver masser af aktivitet ved Kalundborg Havn og på Kalundborg Fjord i den kommende weekend, hvor omkring 50 mand fra Marinehjemmeværnet deltager i en stor øvelse, som foregår fra lørdag kl. 13.00 og et helt døgn frem.

Hjemmeværns flotille HVF 251 er arrangør af den store øvelse, hvor der det meste af døgnet vil være gummibåde i vandet i Østhavnen, mens hjemmeværnskutteren Holger Danske patruljer i Kalundborg Fjord. Også en af forsvarets store helikoptere deltager i øvelsen i løbet af weekenden.

”Marinehjemmeværnet står i beredskab hele døgnet rundt og skal kunne rykke ud med en times varsel, typisk er det farvandsovervågning, miljøopgaver og søredning som vi bruger mest tid på, men Marinehjemmeværnet kan også så meget andet, det kan være i forbindelse med terror og støtte til Forsvaret,” fortæller Ulrik Sams, administrations specialist, HVF251.

Og øvelsen i Kalundborg i den kommende weekend handler da heller ikke om hverken søredning eller miljøopgaver, men om, at en banderelateret gruppe med navnet ’Frihed’, er interesseret i en hemmeligholdt vaccine som bliver fremstillet i Kalundborg, og som kunne blive solgt på det sorte marked et sted i verden, så myndighederne har tilkaldt Marinehjemmeværnet for at bevogte vaccinen som bliver opbevaret i et pakhus på Kalundborg Havn.

”I alle 24 timer vil der ligge flere gummibåde i vandet i Østhavnen, selve kajen vil være bevogtet og Holger Danske vil patruljere i hele Kalundborg Fjord, hvor opgaven er at melde alt skibstrafik ind,” fortæller Ulrik Sams, og fortsætter,

”Der indgår også en af hærens store helikoptere i øvelsen, og den vil bl.a. lande på sportspladsen i Rørby inden den flyver ud over fjorden.”


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0