AnnonceLuk annonce
Øvelse: Brandfolk på glatis

19-02-2017

Bananbåden i brug i Ellingelund. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Brandmænd var i denne uge på glatis, bogstaveligt talt, de skulle redde en mand som var gået gennem isen på en sø. Heldigvis var der bare tale om en øvelse.

Meldingen lød på at mand var gået gennem isen i Ellingelund søen ved Hestehaven i Kalundborg . Mandskab fra Vestsjællands Brandvæsen rykkede hurtigt ud med bl.a. en såkaldt ’bananbåd’.

Der var heldigvis kun tale om en af de 12 lovpligtige øvelser som hver brandmand skal i gennem hvert år.

Øvelserne bruges bl.a. til at gennemgå og afprøve noget af det materiel som ikke bruges så tit, bl.a. ’bananbåden’, som typisk bruges på frosne søer, og det er heldigvis sjældent at den er i brug, hvis det sker er det gerne en hund som er faldet i gennem isen.

Til øvelsen i Ellingelund var isen omkring fem cm. tyk, og absolut ikke godkendt til færdsel for dyr og mennesker, men tyk nok til at redningsmandskabet, iført overlevelsesdragter, med ishakker, kunne trække sig ud på isen og redde den nødstedte mand.

Alt fungerede helt efter planen, og efter en tur på og i den kolde is, kunne ’bananbåden’ pakkes sammen igen, og mandskabet køre hjem til stationen for at evaluere øvelsen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0