AnnonceLuk annonce
´Soldiers of Odin´ til Kalundborg

16-03-2016

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Soldiers of Odin’ er navnet på en international organisation, der allerede findes flere steder i Danmark, og nu højst sandsynligt også får fodfæste i Kalundborg. Organisationen er i mange lande kendt for at have højreekstremistiske holdninger.

Utrygheden ved at færdes i nattelivet, og for den sags skyld ude om aftenen forskellige steder i det danske land har fået en gruppe borgere til at tage sagen i egen hånd, og de vil nu også stifte en afdeling af ‘Soldiers of Odin’ i Kalundborg. Langt de fleste mennesker associerer 'Soldiers of Odin' med højreekstremistiske grupper, men det forsikrer Arne Andersen, der er regionsleder i ’Soldiers of Odin Vestsjælland’, at de ikke er og fortæller, at de bl.a. har folk med i gruppen af anden etnisk herkomst end dansk.

Ifølge Arne Andersen er der i dag omkring 125 medlemmer i Danmark, men de kan nu allerede ikke følge med, fordi der er så mange, der kontakter dem og gerne vil være med i foreningen.

'Soldiers of Odin', internationale forening, startede i Finland, hvor de netop har ry for at være ekstremt højreorienterede, og har efterfølgende spredt sig til hele verden.

"Vi har kontakt til finnerne, da det er vores moderafdeling, hvis man kan sige det sådan, men vi holder vores stil her i Danmark, og vi kører ikke samme stil som i Finland," siger Arne Andersen, der dog ikke rigtig kan svare på spørgsmålet om, hvorfor man har valgt at beholde netop det navn, som langt de fleste mennesker associerer med højreekstremistiske grupper.

Kalder sig en 'avanceret udgave af Natteravnene'

Han fortæller ydermere, at de betragter sig selv som værende en avanceret udgave af Natteravnene. Det vil primært være weekenderne – aften og nat, at 'Soldiers of Odin' vil gå rundt på gader og stræder. Men kommer der nok folk, vil man måske udvide til alle dage.

”Forskellen på os og Natteravnene er vel i bund og grund, at vi griber ind, hvis der er ballade, hvor Natteravnene kontakter politiet. Det er dog vigtigt for os at understrege, at vi ikke er ude på ballade. Vi føler dog, at vi er på en anden mission end Natteravnene, men vi er bestemt ikke en voldelig organisation, og vi er alle mulige mennesker fra flere kulturer og med forskellige religiøse baggrunde. Vi skal beskytte alle. Om du hedder Ibrahim eller hr. Jensen er irrelevant. Men vi synes, at der er alt for meget uro, vold og overgreb i nattelivet, og derfor vil vi nu gøre noget aktivt,” siger Arne Andersen.

På spørgsmålet om tilknytning til voldelige miljøer, svarer Arne Andersen:

”Vi vil ikke have slagsbrødre eller folk, der er racister, og derfor sorterer vi også. Vi er hverken racister, rockere eller politiske orienterede. Når man er i uniform, er der regler, og kan man ikke finde ud af at følge de regler, ryger man ud. Vi er interesseret i at skabe et godt billede, og vi vil hjælpe, det er jo hele intentionen bag.”

Arne Andersen fortæller, at de pt. har 12 mand i Vestsjælland, men at der fremover bliver lavet lokalafdelinger, fordi der nu kommer flere med i foreningen.

Foreningen har printet paragraffer omkring nødværge ud fra lovgivningen for netop at vide, hvad de må og ikke må, da flere nok vil mene, at det grænser til selvtægt, at man netop vælger at handle, hvis man ser overfald, overgreb mm. frem for at vente på, at politiet dukker op.

”Vi er ikke vagtværn, men vi mener, at der er brug for os, og derfor er vi her. Vi er en nødvendighed, men det er samtidig vigtigt for os, at vi gør folk opmærksomme på, at vi ikke er ude på at slås. vi er ikke en flok slagsbrødre. Vi ser nærmere os selv som en avanceret udgave af Natteravnene,” siger Arne Andersen.

Der er, ifølge Arne Andersen, møde om en mulig stiftelse af den nye forening i Kalundborg Hallerne lørdag den 19. marts kl. 14. 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0