AnnonceLuk annonce
OL-Revanche på Reersø

14-08-2020

49 Finnjoller skal dyste om det åbne DM ud for Reersø næste weekend.

Af Jens Nielsen

Reersø Bådeklub er vært for DM i den olympiske bådtype Finnjolle i næste weekend, hvor der ventes rigtigt mange mennesker til Reersø.

Indtil videre er 49 deltagere tilmeldt fra både Danmark, Tyskland, Holland, Norge og Sverige, når der i dagene, fredag d. 21. august til søndag d. 23. august afholdes åbent DM for Finnjoller på vandet ud for Reersø.

Det er Reersø Bådeklub der står som arrangør af det store arrangement, som involverer rigtigt mange frivillige fra den arrangerende klub.

”Det bliver sådan en slags ol-revanche når der nu ikke bliver noget OL i år, faktisk er det den bådtype som har hentet flest guldmedaljer ved OL til Danmark, bl.a. tre til Elvstrøm, og flere af deltagerne skulle faktisk have deltaget i OL i år,” fortæller Robert Bang Hansen, der er næstformand i Reersø Bådeklub, og fortsætter,

”Arrangementet her på Reersø bliver nok lidt mere folkeligt end sådan et DM normalt plejer at være, vi har bl.a. før afviklet DM for Trapezjoller, derfor blev vi spurgt fra Dansk Sejl Union om vi ville afholde Danmarksmesterskabet for Finnjolle i år, det har vi så sagt ja til.”

De mange Finnjolle sejlere kommer til at holde til på arealet lige efter grillen på havnen på Reersø, og her bliver der bl.a. bygget en helt ny bro ud i vandet, der skal sættes telte op til bespisning og deltagerne skal havde deres grej.

Fredag er der skippermøde for deltagerne om formiddagen, og kl. 13 går den første start. Når deltagerne kommer tilbage til havnen i løbet af eftermiddagen, serveres der grillpølser og moleøl, sådan er det for øvrigt også både lørdag og søndag. Lørdag og søndag starter sejladserne også uden for Reersø Havn kl. 10.

Lørdag aften er der arrangeret en slags ’gallaaften’ for deltagerne med spisning og hygge.

”Maden sørger Reersø Kro for, og Musholm Laks har sponseret laks, så nu skal de mærke, at de er kommet til Reersø,” siger Robert Bang Hansen.

Reersø Bådeklub håber at rigtigt mange vil komme forbi for at opleve stemningen og følge sejladserne, og derfor bliver der også lavet en parkeringsplads før man når helt ned på havnen.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0