AnnonceLuk annonce
Nyvangsvej åbnes for gennemgående trafik

30-08-2018

Forhindringen fjernes fredag d. 7. september og dermed bliver Nyvangsvej åben for gennemgående trafik. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Fredag morgen d. 7. september er Kalundborg Kommune klar til at give grønt lys for ensrettet færdsel ad Nyvangsvej, når entreprenørservicehar sat de sidste skilt på plads. Cyklisterne må dog køre i begge retninger.

I en årrække har Nyvangsvej været spærret for gennemkørsel af biler ved Nørre Alle, men nu åbnes der igen op for biler, knallerter og motorcykler, det har et enigt Teknik- og Miljøudvalg besluttet tidligere på året.

Når Nyvangsvej som forsøg åbnes for ensrettet færdsel fredag morgen d. 7. september, og trafikanter på Holbækvej igen må køre ad Nyvangsvej i én retning mod Nørre Alle, må cyklister cykle både op og ned ad Nyvangsvej. 

”Vær opmærksom, og pas godt på cyklisterne,” siger formand for Teknik- og Miljøudvalget i Kalundborg Kommune Jakob Beck Jensen.

Åbningen af Nyvangsvej sker primært for at øge fremkommeligheden. Trafikken mellem den nordlige og nordvestlige del af Kalundborg og Holbækvej kører i dag ad Rubjerg Allé. Navnlig i myldretiden oplever trafikanter problemer med at svinge ud fra Rubjerg Allé. Med ca. 9.500 motorkøretøjer i døgnet på Nørre Alle er det vanskeligt for de knap 2.500 trafikanter på Rubjerg Allé at finde en pause i trafikken på Nørre Allé, der kan give plads til at slippe sikkert over Nørre Allé.

”Med forsøgsåbningen for ensrettet trafik på Nyvangsvej prøver vi, om der er en såkaldt her og nu-løsning, som kan aflaste Rubjerg Allé og skabe bedre fremkommelighed, samtidig med at trafiksikkerheden ikke forringes,” siger Jakob Beck Jensen, og fortsætter,

”Vi er meget bevidste om, at Nyvangsvej er en smal vej med kantstensparkering for beboerne, så vi holder et vågent øje med trafikken og vejene i området, og vi kan om nødvendigt gribe ind og stoppe forsøget, hvis det viser sig, at det skaber større risici og trafikafviklingsproblemer, end der er i dag.”

Udvalgsformanden opfordrer alle til at tillægge sig gentleman-attitude i trafikken og vise hensyn.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0