AnnonceLuk annonce
Nyt tiltag skal sikre flere læger til Region Sjælland

29-11-2018

kontakt@tv-kalundborg.dk

Lægestuderende kan slippe for eksempelvis at blive sendt til Jylland, som et led i deres uddannelse, hvis de vælger at studere i Region Sjælland. Det er unikt, at vi kan tilbyde et komplet uddannelsesforløb, lyder det fra udvalgsformand Gitte Simoni.

Region Sjælland tilbyder kommende lægestuderende et helt unikt uddannelsesforløb. Hvis de studerende vælger at tage uddannelsen i Region Sjælland, får de en dispensation, så de slipper for lodtrækningen, som kan sende dem til Jylland, Fyn eller Bornholm.

”Når man skal have sin kliniske basisuddannelse, foregår det ved lodtrækning. Det betyder, at de studerende skal uddanne sig i den region de trækker, og kan altså ende på et sygehus, hvor som helst i Danmark. Den usikkerhed tilbyder vi, at man kan undgå. Ved at blive studerende i Region Sjælland, sikrer man sig, at hele uddannelsesforløbet vil foregå i Region Sjælland,”siger Sundhedsfaglig chef i Region Sjælland, Preben Cramon.

Styrker rekrutteringsindsatsen

Det er et led i at styrke rekrutteringen af læger i Region Sjælland, at der tilbydes et komplet uddannelsesforløb. Det er et 5-årigt pilotprojekt, som er lavet i samarbejde med Sundhedsministeriet og Sundhedsstyrelsen:

”Det er velkendt, at studerende har en tendens til at blive i de byer og områder, hvor de studerede. Så det er en stor hjælp til vores rekrutteringsudfordringer, som vi er ramt af i Region Sjælland. Når en kommende lægestuderende ved, hvor han eller hun skal være under hele uddannelsen, så kan man bedre tage skridtet, og bosætte sig i regionen. Så dette tiltag har jeg fuld tiltro til, vil afhjælpe lægemanglen i Region Sjælland på den længere bane,”siger Gitte Simoni, formand for Udvalget for arbejdsmiljø og rekruttering i Region Sjælland.

Tilmeldingen til uddannelsesstart 1. februar 2019 begyndte 15. november og løber frem til 3. december.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 0