AnnonceLuk annonce
YX etablerer nyt tankanlæg i Kalundborg

12-05-2021

YX Erhverv bygger et helt nyt truckanlæg på hjørnet af Flakagervej og Genvejen i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

YX Erhverv etablerer et helt nyt dieseltankanlæg i Kalundborg.  

Inden længe begynder entreprenøren at grave ud på hjørnet af Flakagervej og Genvejen til et helt nyt truck-dieseltankanlæg.

Det er oliefirmaet YX Erhverv som etablerer et truck-dieseltankanlæg på grunden, som bliver nabo til henholdsvis vognmandsfirmaet Obel Transport og Genbrugsstationen.

”Alle tilladelser fra forsyningen og brandvæsenet er klar, vi mangler bare lige den sidste fra Kalundborg Kommune, så er vi klar til at gå i gang,” fortæller Ole Ottosen, slagchef i YX Erhverv.

Grunden som YX Erhverv vil etablere tankanlægget på tilhører vognmand Peter Obel, som er kunde hos YX Erhverv og dermed til at gøre det nye tankanlæg rentabelt.

”Vi har været lidt tilbageholdende med at etablere et nyt tankanlæg i Kalundborg, det er jo ikke en by man kører igennem, men i og med, at vi fik Obel Transport som kunde, og den øgede transport med containere til og fra Ny Vesthavn, så ligner det noget,” fortæller Ole Ottosen.

Det nyt truck-dieseltankanlæg kan udelukkende benyttes af lastbilkunder som skal tanke diesel og AdBlue.

Det nye tankanlæg i Kalundborg får to baner, hvor to lastbiler kan tanke samtidig, men først skal der graves en 100.000 liter tank ned i jorden.

Fra byggeriet starter går der godt tre måneder før den første lastbil kan tanke diesel og AdBlue ved standerne.

YX Erhverv har lige knapt 100 truck-dieseltankanlæg fordelt i hele Danmark.

Fakta om AdBlue: (AUS 32) er en væske, som benyttes til nyere dieselmotorer for at mindske udslippet af NOx. På trods af sit navn er væsken transparent og har på køretøjer som kræver AdBlue sin egen tank i nærheden af køretøjets dieseltank. AdBlue fungerer ved, at væsken sprøjtes ind i køretøjets udstødningssystem, hvor den passerer katalysatoren og nedbryder NOx til ufarligt vand og kvælstof.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0