AnnonceLuk annonce
Nyt spændende udflugtsmål åbner snart

29-10-2018

Håndværkerne er næsten færdige med det spændende projekt, som åbner 17. november. Foto: Jens Nielsen

Vestsjælland får et nyt udflugtsmål, når Strids Mølle åbner som mølleri, bageri og traktørsted. Det sker d. 17. november, når møllen åbner dørene op for første gang i 36 år.

Den 17. november kl. 11:00 åbner Strids Mølle, mellem Svebølle og Jyderup, op som mølleri, bageri, kafferisteri og traktørsted.

Den gamle mølle blev grundlagt af Valdemar Atterdag tilbage i 1300-tallet og har igennem sine 800 år altid været et sted, der summede af liv. Møllen lukkede dog ned i starten af 1980’erne, og siden da har de gamle bygninger stået tomme hen. Det har sat sine spor, hvilket de nuværende ejere, Anders og Iben Møller, nu har rettet op på:

"Vi synes Strids Mølle er et helt unikt sted med en særlig historie bag sig. Vi har længe haft en drøm om at gøre Strids Mølle levende og relevant igen, og gøre det til et sted, hvor natur, kultur og det gode håndværk er i centrum." Fortæller Anders Møller. Og det unge par har store ambitioner med vandmøllen:

"På Strids Mølle vil vi vække sanserne til live. Fra gæsten træder ind ad døren, vil man blive mødt af duften af nybagt brød og ny ristet kaffe. Som gæst vil man kunne se hele processen  fra kornet bliver malet, til det bliver bagt og serveret. Desuden vil hovedparten af produkterne i vores gårdbutik komme fra lokalområdet - lige fra vores egne produkter til fødevarer fra lokale producenter, og vi vil på den måde have fokus på sporbarhed og fra jord-til-bord princippet.

Desuden kommer vi til at have fokus på arrangementer, hvor omdrejningspunktet er natur og kultur. Eksempelvis kommer vi til at have guidede naturvandringer samt kulturelle tilbud såsom intimkoncerter, foredrag og udstillinger.

På sigt kommer vi også til at tilbyde overnatning i trætoppene omkring Strids Mølle, hvor man kan høre åen bruse og gøgen kalde." Fortæller Iben Møller.

Strids Mølle åbner dørene d. 17. november klokken 11:00. Alle er velkomne til at kigge forbi til en kop ny ristet kaffe samt lækre smagsprøver på alt fra nybagt brød til skønne kager fra bageriet.  Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0