AnnonceLuk annonce
Nyt projekt sætter fokus på ernæring i Kalundborg Kommune

20-11-2020

Underernæring kan have alvorlige konsekvenser for ældres helbred, herunder et svækket immunforsvar, hyppigere infektioner og øget dødelighed. Et nyt tværfagligt samarbejde skal derfor bekæmpe underernæring blandt de ældre borgere i Kalundborg Kommune.

I anledning af den første nationale ernæringsuge, som holdes i uge 47, har Kalundborg Kommune sat gang i et nyt projekt, der har til formål at skabe mere opmærksomhed om sygdomsrelaterede underernæring og komme med løsninger på, hvordan man kommer problemet til livs.

”Underernæring kan opstå, når appetitten forstyrres af sygdom. Det kan skyldes medicin, der giver kvalme og ændre smagsoplevelsen. Det kan skyldes neurologiske forstyrrelser, som gør det besværligt at tygge og synke mad. Det kan også være socialt betinget, hvis man for eksempel mister sin ægtefælle og føler sig ensom. 

I Kalundborg Kommune prøver vi at berøre alle relevante områder, hvor sygdomsrelaterede underernæring findes hos de ældre borgere. På Plejecenteret Jernholtparken i Kalundborg er  der allerede stor fokus på borgernes ve og vel, men vi vil sætte ekstra fokus på det tværfaglige samarbejde omkring borgeren”, siger Helle Schmidt, mad- og måltidskoordinator hos Madservice.

Et tværfagligt samarbejde mellem Madservice og Jernholtparken

Det tværfaglige samarbejde er mellem Madservice og plejecentret Jernholtparken, som skal facilitere dialog, sparring og udvikle nye tiltag med henblik på at sikre borgernes livskvalitet.

”Vi ved fra forskning og erfaringer fra andre kommuner, at hvis vi skal lykkes med denne opgave og sikre borgernes trivsel yderligere, så skal vi have en tværfaglig tilgang til opgaven. Og så er ernæringsugen jo helt perfekt at starte dette projekt op i. Med udgangspunkt i strategien ”Fælles retning” arbejder vi dermed på at optimere samarbejdet på tværs af de enkelte enheder med henblik på at tilbyde vores borgere holistisk pleje og service”, forklarer Karin Graff Gergelyffy, områdechef for Integrerede Pleje Nord.

Madservice har tilmed også startet et opsøgende arbejde, hvor Regitze Reimar, der er uddannet ernæringsassistent og har en akademiuddannelse i kost og ernæring, tager ud og besøger borgere i eget hjem. Her har hun fokus på mange ting, som maden fra Madservice, kostformen, konsistensen og ensomhed.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0