AnnonceLuk annonce
Nyt online aktivitetskort i Kalundborg Kommune

15-12-2016

Kommunens nye online aktivitetskort.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Det kan være svært at få et overblik over, hvilke aktiviteter der er i ens by. Derfor har Kalundborg Kommune nu lanceret et nyt online aktivitetskort. Ældrerådet har været med til at teste kortet, og glæder sig over den nye mulighed for at finde aktiviteter på ældreområdet.

I Kalundborg Kommune er der mange frivillige aktiviteter på ældreområdet. Man kan for eksempel deltage i motion, IT undervisning, fællesspisning, banko mv. Men det kan være svært at finde ud af, hvilke aktiviteter, der er, og hvor og hvornår de foregår. Det har Kalundborg Kommune nu fundet en løsning på.

www.kalundborg.dk/aktivitetskort kan man finde oplysninger om, hvilke frivillige aktiviteter, der foregår på ældreområdet. Man kan søge på en adresse eller et område, og vælge hvilke kategorier og aktiviteter man er interesseret i. Udover foreningerne på ældreområdet, er alle foreninger på det frivillige sociale område også med på det online foreningskort. Man kan blandt andet finde patientforeninger og foreninger, der arbejder med udsatte grupper.

Med det nye aktivitetskort, kan alle altså nu få et overblik over de forskellige aktiviteter, der er i et geografisk område.

”Tidligere kunne det være svært, for fx ny tilflyttere at finde ud af, hvilke aktiviteter, der forgik i lokalområdet, men med det nye kort er det nu muligt, at få dette overblik, og vi håber, at man vil hjælpe til, hvis man kender nogen, der gerne vil starte op til aktiviteter, men ikke ved, hvilke muligheder der er. Det kan både være pårørende, ansatte i kommunen eller bekendte,” siger formand for Ældrerådet i Kalundborg, Anders Villadsen.

Kortet kan ikke blot bruges at borgere, der søger en aktivitet at gå til, men det kan i høj grad også bruges, hvis man gerne vil lave frivilligt arbejde. Her er alle de frivillige sociale foreninger samlet, og man kan som kommende frivillig se hvilke foreninger, der er i nærområdet.

”Jeg møder ikke mange foreninger, der ikke har brug for flere frivillige. Så hvis du ser en forening, der laver aktiviteter, som du godt kunne tænke dig at være med til, skal du ikke holde dig tilbage med at kontakte foreningens kontaktperson,” siger Frivillighedskonsulent i Kalundborg Kommune, Susanne Bach Rasmussen.

Den sociale vejviser

Alle de oplysninger, der er samlet på www.kalundborg.dk/aktivitetskort, er også samlet i folderen "Den sociale vejviser". Du finder folderen på www.kalundborg.dk/frivillig.

I folderen "Den sociale vejviser" og på det nye online aktivitetskort, er de frivillige foreninger, organisationer og projekter, der arbejder for at give enkeltpersoner eller grupper en øget livskvalitet, velfærd om omsorg eller sigter mod at løse velfærdsproblemer samlet.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0