AnnonceLuk annonce
Nyt morgenmadstilbud til skoleelever

01-11-2019

kontakt@tv-kalundborg.dk

Fem folkeskoler i Kalundborg Kommune åbner morgenmadscaféer for at styrke elevernes sundhed, trivsel og læring og samtidig bekæmpe madspild.

I uge 45 åbner fem folkeskoler i Kalundborg Kommune morgenmadscaféer, hvor eleverne kan starte dagen med et gratis morgen- eller formiddagsmåltid. 

”Erfaringer fra lignende tilbud tyder på, at børn, der har brændstof på tanken fra morgenstunden, generelt trives bedre, og har bedre forudsætninger for at suge ny viden til sig. Og når vi så oven i købet kan forvandle fødevarer fra madspild til sundt morgenmåltid, giver det mening både lokalt og globalt,” siger Peter Jacobsen, der er formand for Ældre- og Sundhedsudvalget.

Maden leveres af Fødevarebanken, som er en upolitisk, non-profit organisation, der siden 2009 har haft succes med at fordele og distribuere overskudsmad til nye formål. Kalundborg Kommune har indgået et samarbejde med Fødevarebanken for at styrke skoleelevers sundhed, trivsel og læring, og samtidig for at bekæmpe madspild. 

Kalundborg Kommune har fået støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond til projektet, som løber halvandet år.

De fem folkeskoler er: Firhøjskolen, Høng Skole, Kathøjskolen, Svebølle Skole og Tømmerup Skole. Det vil være forskelligt på skolerne, hvilke klassetrin der tilbydes morgenmaden. Det første morgenmåltid fejres imidlertid på Tømmerup Skole fredag den 8. november.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0