AnnonceLuk annonce
Nyt lys på byens stolte vartegn

18-09-2018

Fra venstre, Jan Hyldal, formand for kirkeudvalget og medlem af menighedsrådet, sammen med Jesper Larsen, overmontør hos Werths El i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Der er kommet helt nyt lys på Vor Frue Kirke. Det er det lokale elektrikerfirma Werths El som har stået for opgaven.

Kalundborgs stolte vartegn, den fem tårnede Vor Frue Kirke, har fået helt ny belysning, så den gamle kirke tager sig rigtigt flot ud om aftenen.

11 helt nye topmoderne LED lamper er sat op rundt om Vor Frue Kirke, til at lyse byens vartegn op om aftenen, de nye lamper giver både mere lys end de gamle og så bruger de kun halvt så meget energi.

”De gamle lamper kunne bare ikke mere, vi har repareret på dem i flere år, og taget flere af lamperne fra efterhånden som de gik i stykker, så det var tid til en udskiftning,” fortæller overmontør Jesper Larsen fra det lokale elektrikerfirma Werths El, som har stået for udskiftningen af lamperne, og som i mange år har været fast elektrikerfirma i Vor Frue Kirke.

De gamle lamper var med såkaldte natrium pærer, hvorimod de nye lamper er af typen LED, som bruger væsentligt mindre strøm end de gamle, faktisk kun det halve.

De nye LED lamper giver også et mere klart hvidt lys, hvor de gamle gav et meget gult lys.

”Det er blevet rigtigt flot med nyt lys på kirken, de gamle lamper kunne bare ikke mere,” siger Jan Hyldal, formand for kirkeudvalget og medlem af menighedsrådet.

De nye lamper tænder når det bliver mørkt og er tændt frem til kl. 24 hver aften.

Udskiftningen af lamperne har kostet 160.000 kroner.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0