AnnonceLuk annonce
Nyt lys giver en besparelse på 600.000 kr. årligt

03-04-2021

Lyset bliver udskiftet i 10 af Kalundborg Kommunes sportshaller. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Lyset i 10 haller i Kalundborg Kommune bliver i øjeblikket udskiftet. Det giver en årlig drift besparelse på 600.000 kr.

I januar 2021 gav Kommunalbestyrelsen en anlægsbevilling på det resterende rådighedsbeløb til udskiftning af belysningen i kommunale ejendomme. Rammen er således nu 6,7 mio. kr.

I første omgang er der gennemført et udbud på udskiftning af belysningen i 10 af Kalundborg Kommunes sportshaller. Dette arbejde blev igangsat i januar 2021 og er på nuværende tidspunkt godt undervejs. På dette stadie er der opsat LED-belysning i Firhøjhallen, Nyruphallen og Rynkevanghallen. Belysningen forventes at være skiftet i alle 10 haller inden sommerferien, oplyser administrationen til Teknik- og Miljøudvalget.

De første resultater viser, at belysningen i hallerne er blevet væsentligt forbedret. Dertil kommer, at det fremover kan styres af brugerne til det formål, de har i hallen.

Udskiftningen i de 10 sportshaller kommer til at give en forventet besparelse på driften på ca. 600.000 kr. årligt.

Projektet gennemføres som et interreg-projekt i samarbejde med Lighting Metropolis og DTU. Dette samarbejde har allerede nu sikret, at Kalundborg Kommune får lysarmaturer af rigtig høj kvalitet, der giver den bedst mulige brugeroplevelse i de kommunale bygninger.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0