AnnonceLuk annonce
Nyt ishus i Kalundborg

04-07-2020

Den tidligere smørrebrødsbutik bliver nu til ishus. Annette Sønder Nielsen og Brian Sønder Andersen åbner Ishjørnet i Vænget i næste uge. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Der kommer en ny isbjørn i Kino Den Blå Engel, og det er ikke den fra Nordisk Film. Den nye dreng (isbjørn) i klassen er fra Premier Is. Annette Sønder Nielsen og Brian Sønder Andersen åbner nemlig spritny ishus i næste uge.

På hjørnet af den velkendte røde bygning i Vænget i Kalundborg, hvor den gamle hyggelige biograf har til huse, kommer nu også et ishus, Ishjørnet. Ejer af Kino Den Blå Engel, Annette Sønder Nielsen åbner nemlig sammen med Brian Sønder Andersen et ishus, hvor smørrebrødsforretningen tidligere lå.

Planen er, at ishjørnet skal åbne i løbet af næste uge, så snart alle maskiner og varer er kommet hjem, og man er kommet på plads.

”Vi har fået flere maskiner hjem, og så snart, at alt er på plads i løbet af næste uge, åbner vi ishuset, hvor man udover softice og gammeldags is også kan købe milkshake og iskaffe,” fortæller Brian Sønder Andersen, og fortsætter:

Mulighed for take away

”Idéen er, at man kan sætte sig udenfor med en is, milkshake eller kaffe og hygge sig. Vi laver et lille hyggehjørne, hvor man kan sidde og nyde sin is eller lign., eller man kan tage den med i havneparken eller op i byen. Vi har faktisk også lavet, så man kan tage is med hjem i form af take away flamingobokse. Så kan man sidde på terrassen hjemme og nyde forskellige slags is.”

Ishus skal redde biograf

Biografejer, og nu snart også ejer af et ishus, Annette Sønder Nielsen fortæller, at de åbner ishuset af flere årsager. Selvfølgelig fordi de har lyst, men også for at tjene lidt ekstra penge i en meget svær tid, hvor udsigterne til at overleve på biografen alene desværre er meget små.

”Vi åbner ishus, fordi vi håber på at kunne tjene lidt ekstra penge i en tid, der er præget af meget store udfordringer for mange danske biografer. Biografens eksistens er så truet nu, at det kun er et spørgsmål om tid, før vi lukker, hvis der ikke sker en forandring,” fortæller Annette Sønder Nielsen, og fortsætter: ”Nu må vi se, om vi kan redde biografen, vi forsøger, men der kommer en dag, hvor vi ikke kan gøre mere.”

Biograferne er blevet glemt

Udfordringerne for de danske biografer består i, at levering af film fra USA er stort set ikke eksisterende pga. COVID-19 situationen derovre. Derudover er danske biografer ikke inkluderet i sommerhjælpepakken, hvor der gives 50 pct. rabat i form af tilskud til bl.a. mange forlystelsesparker og museer. Endelig er biograferne stadig underlagt restriktioner, der betyder, at de kun må fylde salene halvt, og deraf kan det ikke lade sig gøre at afholde de sædvanlige koncerter, da det ikke er rentabelt med en halv fyldt sal.

”Jeg ved, at corona har ramt mange, og at vi langt fra er de eneste. Men det gør det jo ikke mindre ærgerligt, hvis en gammel kulturinstitution, som biografen går tabt. Men hvis ikke vi bliver hjulpet, så går vi til, og det gælder ikke kun biografen i Kalundborg, det gælder mange danske biografer. Det er en rigtig stor målgruppe, mange danske biografer har fat i, som bliver berørt af nedlukninger rundt omkring i landet. Vi har fat i de helt små bl.a. via børnefilmklub, skolerne, de ældre og alle andre derimellem. Både med film, men også med koncerter og foredrag. Der er så meget glæde, der bliver taget fra så mange mennesker,” slutter Annette Sønder Nielsen, der dog glæder sig over, at ishuset måske kan bidrage til, at Kino den Blå Engel består i Kalundborg.

Ishjørnet i Vænget har åben alle dage henover sommeren fra kl. 11-21. Der sælges 16 forskellige slags is, softice, milkshake og iskaffe.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0