AnnonceLuk annonce
Nyt idrætsfællesskab for udsatte borgere

11-11-2020

Michael Olsen fra Kalundborg er ny afdelingsleder for Recovery Bulls i Kalundborg. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Recovery Bulls har netop åbnet en lokal afdeling i Kalundborg. Recovery Bulls  er et idrætsfællesskab, der bygger på samhørighed, frivillighed og kærlighed. Her tror man på, at man gennem forskellige idrætsaktiviteter kan løfte livsglæden hos mange udsatte. Formålet med sportsholdet er at sætte en idrætsbevægelse i gang for den del af befolkningen, der ikke reelt har adgang til de eksisterende idrætsfællesskaber. 

Recovery Bulls er et uafhængigt og frivilligt idrætsfællesskab for socialt udsatte mennesker over 18 år. Idrætsfællesskabet er nu kommet til Kalundborg, hvor Michal Olsen er afdelingslederfor fællesskabet i Kalundborg. Michael Olsen er selv tidligere misbruger og ved, hvad det vil sige at have svært ved at deltage i ganske almindelige idrætsforeningers fællesskab.  I går havde foreningen deres første arrangement i form af en gåtur i det fri.

”Grundet corona er vi nødt til at gøre tingene lidt anderledes lige nu, og indtil videre er planen, at der er gåture to gange om ugen, mandag og onsdag, frem til april. Vi var på vores første tur i går aftes, og det gik over al forventning. Vi var syv, og jeg var helt høj af glæde, da jeg kom hjem. Så må vi se, hvornår vi kan få andre idrætsaktiviteter ind over. Jeg vil rigtig gerne også have gang i noget fodbold for sjov, da det inkluderer hele familien, særligt børnene,” fortæller Michael Olsen, og fortsætter: ”Det er ofte børnene, der taber, når mor eller far er misbruger. Jeg ved det, for jeg har jo selv været i det.

Recovery Bulls er for udsatte borgere, og det er som udgangspunkt mennesker, der er i misbrug eller har haft et misbrug. Det kan være mennesker med forskellige sindslidelser, og som derfor har svært ved at agere i andre fællesskaber, hvor man ikke finder ligesindede, der har været det samme igennem, og derfor forstår udfordringerne.

”Hos Recovery Bulls er relationen der allerede, når man ankommer første gang, man skal ikke lede efter den, og det er, hvad der gør det trygt og rart for mange udsatte at komme her. Man skal ikke tage fejl, misbrug og sindslidelser er stadig et tabu i Danmark, og man oplever desværre indimellem både nedgørelse og fordømmelse fra andre mennesker, fordi de ganske simpelt ikke ved, hvad der ligger bag. Det sker ikke her,” slutter Michal Olsen. 

Recovery Bulls har i alt syv afdelinger, bl.a. i Esbjerg, Slagelse og Odense, og altså nu også i Kalundborg. Læs mere om Recovery Bulls på www.recoverybulls.dk


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0