Nyt håb for 16-årig som har ligget på sofaen det sidste år

Med golfsporten har 16-årige Tobias igen fået mod på livet. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

16-årige Tobias har en alvorlig hjerterytmeforstyrrelse og det sidste år har han ligget hjemme på sofaen, men projektet 'Sund med Golf' har givet Tobias nyt håb.

I september sidste år fik 16-årige Tobias fra Kalundborg hjertestop på grund af en alvorlig hjerterytmeforstyrrelse. Han har siden fået indopereret en pacemaker, men har mistet humøret og har det sidste år ligget hjemme på sofaen, men nu er der godt nyt for Tobias, han er nemlig blevet tilmeldt projekt ’Sund med Golf’ i Kalundborg Golfklub.

”Det har været virkeligt fantastisk, det er helt ubeskriveligt for jeg har ikke været udenfor i over et år, og det her er virkeligt sjovt, det betyder meget mere end det bare ser ud,” fortæller 16-årige Tobias da han har taget plads i golfvognen og klar til igen at prøve golfsporten sammen med en instruktør fra Kalundborg Golfklub.

”Normalt ligger han bare hjemme på sofaen, men det her vil han gerne, han var lykkelig da han kørte hjem første gang, så det er en succes hver gang han smiler og tror på et eller andet igen,” fortæller Pernille Svare, mor til Tobias, som altid går rundt med en hjertestarter når hun er uden for en dør med Tobias.

Det er Kalundborg Golfklub i samarbejde med kommunens sundhedscenter og de lokale patientforeninger, som har inviteret folk med en kronisk lidelse til at deltage i projekt ’Sund med Golf’, og foruden Tobias har 17 andre deltaget i fire eftermiddage hvor golfklubbens professionelle golfinstruktør og klubmanager, Thomas Andersen, har lært fra sig sammen med en række af frivillige fra Kalundborg Golfklub.

Torsdag var Peter Jacobsen (DF), formand for social- og sundhedsudvalget, og Hans Munk (R), formand for kultur- og fritidsudvalget, med på golfbanen for at følge projektet for folk med en kronisk lidelse.

”Det er interessant at man har sat det her projekt i gang og som passer godt ind i den ’Bevæg dig for livet’ kampagne som Kalundborg Kommune er en del af. Vi har rigtigt mange inaktive mennesker her i kommunen som har behov for noget motion, og det her er en god måde og komme ud og få rørt sig på,” sagde Peter Jacobsen, formand for Ældre- og Sundhedsudvalget.

For Kalundborg Golfklub har projekt ’Sund med Golf’ været en succes og som formentligt vil give nogle nye medlemmer.

Golfklubben planlægger en ny gang ’Sund med Golf’ efter sommerferien.

Del