AnnonceLuk annonce
Nyt fællesskab ser dagens lys

20-03-2021

Hans-Henrik Nielsen, formand for Kalundborg Turistforening, står ved Cordilhus i Kalundborg, hvor Cityforum skal have til huse sammen med Y-Camp. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Et helt nyt fællesskab ser dagens lys i Kalundborg. Navnet er Cityforum. Kalundborg Turistforening er flyttet sammen med Fritidsjob- og Ungevirksomheden Y-Camps socialøkonomiske butik ”Thumbs up Shop” i Cordilhus, der ligger i midtbyen. 

Planen med Cityforum er, at unge, gennem fritidsjobindsatsen ”CityCrew”, og frivillige fra både Y-Camp og turistforeningen, fremover skal skabe inkluderende og vedvarende oplevelses- og formidlingsaktiviteter samt tilbud i midtbyen, men også i omegnen, gennem det fælles tiltag.

Aktiviteterne kan spænde fra en markedsvogn, der med lokale varer kommer gennem byen til bolchekogeri, skattejagter, ”citywalk for unge” til ”bybuds-service”, ”city hop n´stop” i sofacykel, til at være et naturligt sted for lokale og de besøgende at søge lokal info. Eller blot smage på lokal kaffe, købe billetter til lokale arrangementer. Ydemere at booke og leje udstyr til aktiviteter i samarbejde med lokale foreninger og erhverv.

Med det nye og meget inspirerende samarbejde med Y-Camp, vil vi med Cityforum skabe et lokalt og kulturfremmende samlingssted for borgerne og handlende, de forretningsdrivende og besøgende udefra, der i høj grad vil inkludere lokale iværksættere, erhverv og uddannelsesinstitutioner,” fortæller Hans-Henrik Nielsen, formand for Kalundborg Turistforening. 

Han bliver suppleret af Henrik lykke, der er stifter af Y-Camp: ”Ud over at vi, med den tilknyttede fritidsjobindsats ”CityCrew”, kan skabe nye fantastiske fritidsjobs til vores unge i Kalundborg, vil vi sammen med andre aktører fremme lysten, særligt blandt unge mellem 15 og 29 år, til at opleve ”ejerskab” og en øget kulturel forståelse for byens værdier og historie, og sammen med de kvalificerede frivillige, skabe nye fælles historier.”

Cityforum” drives af frivillige voksne og plannen er, at Cityforum løbende vil udvikle sig og vokse med henblik på, at tilføre (midt)byen yderligere værdi og et yderligere ”point of interest”.

Cityforum åbner officielt lørdag den 10. april 2021 kl. 10 i Coridlhus, der ligger i Kordilgade 58 i Kalundborg.   


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0