AnnonceLuk annonce
Nyt byggeri til 60 mio. kr

03-12-2016

Fremtidens varmepumpe.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Forsyning inviterer til ”første spadestik” på nyt byggeri til 60 mio. kr. Der er tale om byggeri af Danmarks største varmepumpe til at udnytte restvarmen i spildevand.

Kalundborg Forsynings nye varmepumpe bliver placeret på Dokhavnsvej 15 i Kalundborg. Det første spadestik tages tirsdag den 6. december kl. 10.30. Det er borgmester Martin Damm (V), der sammen med bestyrelsesformand for Kalundborg Forsyning, Anne Marie Hansen og Hans-Martin Friis Møller, direktør for forsyningen, der tager det første spadestik til nybyggeriet

Den nye varmepumpe sætter Kalundborg Forsyning i front og forstærker yderligere positionen, som den grønne forsyning. Varmepumpen gør det muligt at udnytte endnu mere af varmen fra spildevandet fra de forskellige industrier i Kalundborg. Så meget, at pumpen kan levere al nødvendig varme til forsyningens fjernvarmekunder i sommerhalvåret. Det betyder, at man ikke er afhængig af det kulbaserede kraftvarmeværk på Asnæsværket i den periode. Sagt på en anden måde, den nye varmepumpe kan klare 30 pct. af byens varmebehov på årsbasis.

”Vi bliver mere grøn på driften, fordi den nye varmepumpe kan udnytte restvarmen i spildevandet, som kommer fra nogle af de store virksomheder i Kalundborg. Varmen bliver endnu grønnere, når der etableres et nyt kraftværk baseret på flis på Asnæsværket” siger Finn Bertelsen, der er forsyningens projektleder på byggeriet.

Det er den danske virksomhed Aktiv Energi Anlæg, der er totalentreprenør på byggeriet, som ventes færdig inden sommerferien 2017. Ifølge Finn Bertelsen vil den nye varmepumpe, som er teknologisk i front også betyde flere gæster hos Kalundborg Forsyning.

”Vi bygger et rigtig godt demonstrationsanlæg, som vil være et forbillede for andre, der ønsker at investere i samme grønne energiteknik, som vi har her i Kalundborg. Samtidig erstatter den nye varmepumpe de to spidslastcentraler vi har i Højbyen og Byens Mose,” fortæller han.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0