Nyrupskolen med i DR1 programmer om bevægelse

Af Jens Nielsen

150 elever fra 6. til 8. årgang på Nyrupskolen er i fokus i fire programmer på DR1 senere på året. Programmerne handler om et bevægelsesprojekt for 11 til 14-årige.

150 elever fra 6. til 8. klasse på Nyrupskolen blev mandag kørt i busser til Syd Dansk Universitet i Odense. Her skulle eleverne igennem en motorik, balance, styrke og konditionsbane.

De mange elever fra Nyrupskolen er nemlig blevet udvalgt som den eneste skole i landet til at deltage i et bevægelsesprojekt som DR1 står bag, og som skal blive til fire programmer senere på året, hver af en times varighed.

En undersøgelse viser, at elever fra 11 til 14 år bevæger sig markant mindre end andre elever, derfor sætter DR1 nu fokus på problemet, og Nyrupskolen har så sagt ja til at deltage i bevægelsesprojektet, i øvrigt som den eneste skole i hele landet,” fortæller Tanja Kristensen, afdelingsleder på Nyrupskolen, og fortsætter,

”Det er en unik mulighed til at få nogle redskaber så vi bliver bedre til at få implementeret bevægelse i dagligdagen. Det er faktisk et lovkrav, at alle elever skal bevæge sig minimum 45 min. hver dag i skoletiden, og det er vi ikke gode nok til i vores hverdag.”

I bevægelsesprojektet deltager også forskere, Syd Dansk Universitet og Dansk Skoleidræt.

Det er produktionsselskabet Snowman som producerer udsendelserne for DR1, og de har allerede været på Nyrupskolen flere gange for at lave optagelser.

Motorik, balance, styrke og konditionsbanen som deltagerne bliver testet på i dag skal gennemføres igen om tre måneder, for at se forskellen efter der er blevet arbejdet med bevægelse i den mellemliggende tid.

”Bevægelsesprojektet går godt i tråd med, at Kalundborg Kommune er blevet visionskommune for ’Bevæg dig for livet’,” siger Tanja Kristensen.

Del