AnnonceLuk annonce
Hjælp til butikker i bymidten

29-06-2021

Jens Lerager (tv) og Morten Hass Augustsen fra Kalundborgegnens Erhvervsråd sidder med det helt nye idékatalog til detailhandlen i Gørlev, Høng og Kalundborg. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborgegnens Erhvervsråd præsenterede tirsdag formiddag deres helt nye idékatalog til detailhandlen i Gørlev, Høng og Kalundborg. Der er især fokus på digital markedsføring, men kataloget indeholder ligeledes en række generelle tips til, hvordan bymidteerhvervene kan udvikle både deres forretning og den samlede bymidte. Ligesom at der er mulighed for et udviklingsforløb til efteråret.

Ydermere er der, i kataloget, Kalundborgegnens Erhvervsråds bud på, hvad der er af særlige muligheder i hver af de tre bymidter, som hver især har noget forskelligt at byde på. I den forbindelse har erhvervsrådet også besluttet sig for at lave et udviklingsforløb til efteråret for netop den gruppe af erhvervsdrivende.

”Jeg blev jo så at sige ansat, da detailhandlen blev sendt hjem grundet COVID-19, men vi har travet en masse rundt, snakket og lyttet, og har taget det med hjem for at finde ud af, hvordan vi bruger idéerne bedst. Vi kan kun udvikle sammen med detailhandlen,” siger Morten Hass Augustsen, der er projektleder hos Kalundborgegnens Erhvervsråd.

Jens Lerager, der er direktør i Kalundborgegnens Erhvervsråd fortæller, at det handler om at tænke nye idéer. Det ene afløser ikke det andet, men fremtiden er et mix af flere kanaler. Fra erhvervsrådets side er der fokus på at få solgt nogle varer, og finde den model der passer bedst for den enkelte butik. 

”En af udfordringerne for detailhandlen i Kalundborg Kommune er, at ikke nok har netbutik. Man skal også kende til online markedsføring. Man skal tænke sin fysiske butik som en virksomhed med masser af kanaler. Man skal altså ikke kun tænke på den fysiske butik, men mere tænke det som en virksomhed med forskellige kanaler,” siger han, og fortsætter: ”Er der noget i kataloget, som man kan bruge, kan vi helt konkret hjælpe den enkelte detailhandler videre, og det er også derfor, at vi laver et udviklingsforløb for detailhandlen til efteråret.”

Udviklingsforløb for detailhandlen til efteråret

Digi Up er lige nu arbejdstitlen på udviklingsforløbet, som Kalundborgegnens Erhvervsråd sætter i søen den 18. september. 

”Vi har indhentet ekspertise fra forsvaret, Erhvervshuset, som er vores samarbejdspartner og fra stand up verdenen. Forløbet vil foregår forskellige steder i kommunen over seks gange, og der vil være noget hjemmearbejde mellem de enkelte gange,” fortæller Jens Lerager, og bliver suppleret af Morten Hass Augustsen: ”Vi håber på, at omkring 25 vil være med i forløbet, hvor vi får testet alt det vi snakker om. Dvs. man får prøvet det i praksis. Jeg tænker, at man næsten ikke har råd til at lade sådan en mulighed gå sin næse forbi.”

Jens Lerager slutter af med at fortælle, at detailhandlen ikke er der, hvor erhvervsrådet tidligere har sat kraftigst ind, da det mere har været handelstandsforeningens område: ”Vi har alle brug for bymidterne, og derfor prøver vi at koncentrere os mere om detailhandlen. Den er en forudsætning for, at Kalundborg Kommune er et sted, hvor man gider at bosætte sig. Derudover er det et stort erhverv i kommunen, og en super vigtig branche. Der er tillige mange jobs, der passer godt til demografien herude."


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0