AnnonceLuk annonce
Nye mistanker mod Tømmerup præst

22-09-2016

Tømmerup Kirke. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen jens@tv-kalundborg.dk

Politiet har torsdag fået to nye henvendelser fra forældre til børn, som er kommet i præsteboligen hos den 46-årige Tømmerup præst Dan Peschack, der sidder varetægtsfængslet for sex-misbrug af to mindreårige børn, det skriver eb.dk.

Henvendelserne bliver nu efterforsket af Midt- og Vestsjællands politi, der endnu ikke kan vurdere, om de nye mistanker måske vil føre til nye sigtelser mod præsten.

Han fik i tirsdags forlænget sin varetægtsfængsling til den 18. oktober. Retten i Holbæk ophævede den 1. september navneforbuddet på præsten efter anmodning fra politiet, som efterlyste henvendelser om eventuelle andre ofre.

”Vi har i dag fået to nye henvendelser. Det er de første, siden navneforbuddet blev ophævet, og de bliver nu efterforsket”, siger politikommissær Ove Pedersen, Midt- og Vestsjællands politi til eb.dk.

Han ønsker ikke at uddybe, hvad de nye anmeldelser handler om, eller hvor gamle børnene er.

Politikommissær Ove Pedersen efterlyser stadig nye henvendelser i sagen:

”Vi ved, der er kommet mange børn i præstegården gennem årene. Det er ikke sådan, at vi har tænkt os at afhøre alle konfirmandhold, men beder om henvendelser, hvis nogen har været udsat for noget”, siger Ove Pedersen til eb.dk.

Det ophævede navneforbud betyder, at forældre nu frit kan tale med deres børn om, hvad de måtte have oplevet i præsteboligen. Hvis forældre får mistanke om, at deres børn er blevet krænket, skal de kontakte politiet.

Dan Peschack, har tilstået sex-misbrug af en pige, der var 13 år mens han benægter sex med en 12-årig dreng. Præsten skulle bl.a. have tilbudt den13-årige pige at de skulle giftes og have børn sammen, oplyser barnets mor til TV-Kalundborg.

Børnene er kommet i præsteboligen blandt andet i forbindelse med konfirmationsforberedelse.

Sigtelserne er blandt andet rejst efter straffelovens § 222, der giver op til otte års fængsel til den, som har samleje med et barn under 15 år.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0