AnnonceLuk annonce
Nye ansættelser skal hjælpe på sagsbehandlingstider

02-07-2021

Nye ansættelser skal hjælpe på sagsbehandlingstider i Hjælpemiddelteamet i Kalundborg Kommune. Samtidig er ferieafløsersituation udfordret af høje lønninger i testcentre.

Borgere, der har behov for hjælp fra Hjælpemiddelteamet i Kalundborg Kommune kan for tiden opleve forlængede ventetider. Og det er rigtigt ærgerligt for de borgere, der oplever, at behandlingen af deres ansøgninger trækker lidt længere ud end det lovede.

”Vi har vi desværre på nuværende tidspunkt en række ubesatte stillinger. Vi er lige nu i færd med at rekruttere medarbejdere, der kan sikre, at sagsbehandlingstiderne kan overholdes,” forklarer en ærgerlig formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Kalundborg Kommune, Peter Jacobsen

Der er stillingsopslag ude - men det kan være vanskeligt at besætte fire stillinger samtidig.

"I teamet er der heldigvis stor opmærksomhed på at få hjulpet borgerne med et minimum sagsbehandling, men lige som på alle andre områder i den kommunale forvaltning, er der lovgivningsmæssige krav, der skal overholdes. Alt, hvad der er akut, klares naturligvis først, og det er vores vurdering, at der ikke er nogen borgere, der kommer til at stå i et akut problem pga., at de mangler et hjælpemiddel,” siger Peter Jacobsen.

Som led i indsatsen for, at borgerne kommer til at få minimal ulempe af den midlertidige personaleudfordring, er Kalundborg Kommune i færd med at undersøge mulighederne for at afhjælpe situationen med brug af ekstern hjælp.
Coronasituationen kommer også til at slå nogle bølgeskvulp hen over sommeren, hvor det kan blive en udfordring at leve 100 procent op til den rengøringsstandard, som gør sig gældende til hverdag i ældre- og sundhedsområdet.

“Vi har været ude i rigtig god tid for at rekruttere ferieafløsere, men vi må - ligesom mange andre brancher – erkende, at konkurrencen fra testcentrene er svær at hamle op med. Så vi står med lidt færre afløsere end vi havde drømt om. Det betyder desværre, at vi må nedprioritere rengøring en smule – for at kunne opretholde omsorgs- og plejeniveauet,” siger direktør i Ældre- og Sundhedsområdet i Kalundborg Kommune, Søren Ole Sørensen. 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0