Ny udstilling kan opleves i Kalundborg

Fra uge 31 til uge 33 kan man opleve udstillingen 'Gennem Ild & Vand' i Kalundborg og Høng.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Nu kan man opleve en udstilling , der handler om Danmarks udsendte. ’Gennem Ild & Vand’ er nemlig i Kalundborg Kommune fra uge 31 til og med uge 33. Her kan borgere blandt andet prøve Virtuel Reality, spille brætspil og se  kortfilmsfortællinger.

Gennem Ild & Vand er en mobil formidlingsudstilling, som handler om Danmarks udsendte siden 1948. Udstillingen turnerer Danmark rundt for tredje gang. Fra fredag den 6. og frem til søndag den 15. august 2021 kan man opleve udstillingen i Kalundborg Hallerne helt gratis. Fra mandag den 16. til lørdag den 21. august kan man ydermere se udstillingen i Høng Centret gratis.

Udstillingen er en del af et større formidlingsprojekt, der hedder: Udsendt Af Danmark. Udsendt Af Danmark blev søsat i forbindelse med Danmarks 70-års jubilæum for internationale missioner i 2018 og Flagdagens 10 år jubilæum i 2019.

”Flagdagen for Danmarks udsendte markeres hvert år den 5. september, og det er en national anerkendelse af Danmarks udsendte siden 1948. Vi markerer også flagdagen i Kalundborg Kommune. Vi er derfor meget glade for, at denne spændende udstilling er kommet hertil. Her har borgerne en unik mulighed for at blive klogere på bl.a. Danmarks internationale engagement,” fortæller borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm.

Fokus på de udsendtes missioner

Gennem Ild & Vand ligger ind under den folkeoplysende forening Folk & Sikkerhed og sætter fokus på de udsendtes missioner fra 1948 og frem til nutiden via personlige kortfilmsfortællinger, faktuel viden og forskellige artefakter. Udover at lære en masse af Danmarks udsendtes fortællinger, kan borgerne blandt andet tage på træningsmission i Irak og på øvelse med Jægerkorpset og Frømandskorpset via Virtuel Reality. Man kan også prøve kræfter med Gennem Ild & Vands test med udrustning på. Sidst men ikke mindst kan man spille brætspil, hvor man skal forsøge at løse verdens krige, kriser og katastrofer.

Vil skabe en nuanceret formidling af de danske veteraner

”Vi er utrolig taknemmelige for den tillid, som både borgere og veteraner viser projektet. I takt med at projektet har eksisteret nogle år, kan vi mærke, at interessen stiger - fra særligt skoler og kommuner. Veteranerne og vi har vist vores værd, og der bliver lyttet til de personlige fortællinger og barrierer og misforståelser bliver brudt, når vi mødes ansigt til ansigt,” fortæller projektskaber Ann-Christina Salquist.

Gennem Ild & Vand er et forsøg på at skabe en mere nuanceret formidling omkring Danmarks internationale aktiviteter. Gennem Ild & Vand ønsker at bidrage som platform til det lokale veteranarbejde via kommunernes veterankoordinatorer og andre

Åbningstider

Kalundborg Hallerne

  • Mandag - fredag: 8 – 20
  • Weekend: 8 – 17

Høng Centret

  • Mandag - onsdag: 9.30 - 17.30
  • Torsdag/fredag: 9.30 - 18
  • Lørdag: 9 - 14

Del