Ny stor vingård i gang på Røsnæs

Lise og Povl Barfod er nye vinbønder på Røsnæs. Foto Jens Nielsen

Af Jens Nielsen kontakt@tv-kalundborg.dk

En ny stor vingård blev skudt i gang fredag morgen på det yderste af Røsnæs, hele 12.000 vinstokke skal plantes, det er Lise og Povl Barfod fra København der står bag.

Etablering af Danmarks næststørste vingård er i gang på Røsnæs og dermed bliver området Danmarks største vindistrikt med 40 % af den samlede vinproduktion.

En tysk specialmaskine er hentet til Røsnæs for at sætte de mange vinstokke, en plante sættes i jorden for hver tredje sekund, så det går stærkt. Maskinen, der er i Danmark for første gang nogensinde, kører efter gps så rækkerne bliver snor lige.

”Jeg har næsten ikke sovet de sidste tre nætter af bar spænding, men nu kører det og der er ro i maven, nu kan jeg se at vores pension begynder at realisere sig, det er det helt rigtige vi har gjort”, siger en glad Povl Barfod, der sammen med sin kone Lise er nye vinbønder på Røsnæs.

I år plantes 12.000 vinstokke, til næste år yderlig 12.000 og så er der faktisk plads til 12.000 mere hvis lysten skulle være der til at udvide mere, dermed bliver den nye vingård Danmarks næststørste kun overgået af Dyrehøj Vingård der ligger få kilometer fra Lise og Povl Barfods gård.

Hjælp fra Dyrehøj Vingård

Tom Christensen fra Dyrehøj Vingård spiller en stor aktiv rolle i den nye vingård, Tom er sammen med mandskab fra Dyrehøj Vingård med til at sætte de mange vinstokke i jorden ligesom Tom stiller med maskiner til opgaven.

”Tom har alle maskinerne, dem lejer vi når der er behov, ligesom vi kan trække på deres uvurderlige viden, det er en gevinst for både Tom og os”, siger Povl Barfod.

En aktiv rolle spiller også vinmager Stefan Laible fra Tyskland, han styrer de 25 mand der er sat på opgaven med at få den nye vingård etableret, vinmageren har i flere år også været tilknyttet Dyrehøj Vingård, så han kender området og personerne.

Røsnæs som vindistrikt

Povl Barfod har store planer med Røsnæs, ”Danmark er EU godkendt vinproducent så jeg vil arbejde på at få gjort Røsnæs til et distrikt, det er en lang og sej opgave, men jeg tror på det”, fortæller Povl Barfod

Ægteparret Lise og Povl Barfod der til daglig er arkitekter med tegnestue i København har købt ejendommen Røsnæsvej 437 som nu gennemgår en omfattende renovering inden ægteparret flytter til Røsnæs.

Del