AnnonceLuk annonce
Ny spændende udstilling på Røsnæs Fyr

05-07-2019

Gæsterne kan gå på opdagelse i skuffer og hylder, hvor der gemmer sig masser af spændende viden om Røsnæs. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Naturstyrelsen åbnede i dag fredag en helt ny udstilling på 1. salen i fyrmesterboligen på Røsnæs Fyr. Den permanente udstilling har fået navnet ’Udkik-observation-overvågning’.

Mads Demant, som er en af medarbejderne fra Bo & Vækst i Kalundborg Kommune, og fast tilsluttet fyret på Røsnæs, fik æren af at klippe snoren og dermed officielt indvie en helt ny udstilling på 1. salen i den gamle fyrmesterbolig, med navnet ’Udkik-observation-overvågning’.

”Udstillingen er indrettet som en arbejdsplads, for der har været mange arbejdspladser her igennem årene, derfor er det gamle kontormøbler som er kommet ind og blevet brugt, og man kan gå på opdagelse i hylder og skuffer, for at finde ud af hvad der er sket på Røsnæs gennem årene, og det har ikke bare været at passe fyret, det har også været at holde udkik, for det har været en rigtig vigtig funktion helt tilbage fra vikingetiden, og i omkring 1950 kom der en målestation fra Metrologisk Institut til, og alt det kan i gå rundt og opleve her,” sagde Caroline Seehusen, grafisk designer fra Svinninge, som fysisk har lavet den spændende udstilling, som er en blanding af noget gammelt og den helt nye moderne med store skærme hvor man kan følge de skibe som sejler forbi Røsnæs, og trykker man på skibet på skærmen, kommer der information om hvad det er for et skib, endvidere har man mulighed for at se ud af vinduerne med flere ophængte kikkerter, så der er meget at gå på opdagelse i på den nye udstilling.

Udstillingen er gratis at besøge tillige med den udstilling som findes i stueetagen, og publikum har også mulighed for at komme op i det gamle fyr.

Åbningstider Røsnæs Fyr og Café fyret 2019

Røsnæs Udvikling & Beboerforening begynder sæsonen Skærtorsdag den 29.3. og både café og fyr er åbent for besøgende lørdage og søndage i hele sæsonen frem til den 21. oktober (søndag i efterårsferien/uge 42).

Derudover er der åbent alle dage i forbindelse med Påske, St.bededag, 1.maj, Kr. Himmelfartsdag, Pinsen og Grundlovsdag.
På alle åbningsdage –  i weekender og andre helligdage – er der åbent fra kl. 11.00 til kl. 16.00.

Bo og Aktivitetcenteret – Kalundborg Kommune – holder café og fyr åbent alle hverdage:

Fra den 3.04. – 19.10. fra kl. 11.00 – 15.00

I ugerne 28 – 29 – 30 – 31 fra kl. 11.00 – 17.00Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0