AnnonceLuk annonce
Ny spændende julebelysning klar sidst i november

08-10-2020

Af Jens Nielsen

Helt ny spændende og flot julebelysning er klar til at blive tændt i Kalundborg den 20. november. Foreningen Lys på Kalundborg har fået penge fra ’Få det fikset puljen’ i Kalundborg Kommune.

Foreningen Lys på Kalundborg nåede en milepæl da man i efteråret 2018 fik sat lys på de to radiomaster på Gisseløre.

Projektet var kun starten på at få sat lys på Kalundborg, og nu er foreningen så klar med det næste projekt, som også har været det største ønske, nemlig ny julebelysning i Kalundborg.

Fredag den 20. november bliver der tændt for en helt ny og spændende julebelysning i Kordilgade, Vænget, Solskinspladsen og den øverste del af Skibbrogade, et projekt til knapt 800.000 kr.

Pengene til den nye julebelysning er bevilliget fra ’Få det fikset puljen’ i Kalundborg by.

”Julebelysningen bliver moderne LED belysning i en flot gylden farve, og med Vor Frue Kirke med lys i på midten af de guirlander der hænges op i Kordilgade, Vænget og Skibbrogade. På Solskinspladsen bliver der opsat en række juletræer med lys på og der kommer lys på gelænderet,” fortæller Per Junge, formand for Lys på Kalundborg, en forening oprettet af erhvervsfolk med en vision om at sætte lys på Kalundborg - i bogstavelig forstand.

En ny julebelysning i Kalundborg har været største ønske siden foreningen blev stiftet, men det stopper ikke her.

”Vi går allerede med planer om at sætte lys på rundkørsler og indfaldsveje, så det bliver vores næste projekt når først julebelysningen er tændt den 20. november,” siger Per Junge.

Kommunalbestyrelsen har afsat 14 mio. kr. i en ’Få det fikset-pulje’, som skal anvendes til, at borgerne i kommunens lokalområder og landdistrikter kan give deres nærområde et løft. 

I Kalundborg by er der afsat 2 mio. kr., og her har en aktionsgruppe arbejdet med at udvikle området, og der er blevet enighed om fire spændende projekter, bl.a. ny julebelysning.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0