AnnonceLuk annonce
Ny regering vil bygge motorvej til Kalundborg

27-11-2016

Af Jens Nielsen

Den nye, borgerlige regering vil bygge en delvist brugerbetalt motorvej til Kalundborg.

Den nye borgerlige regering vil færdigbygge motorvejsstrækningen fra Holbæk til Kalundborg, det er et af punkterne i det regeringsgrundlag, som Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti søndag lagde frem ved et pressemøde på Marienborg.

De tre partier skriver i regeringsgrundlaget, at der ikke er mange penge til at bygge en motorvej til Kalundborg eller til at lancere en række andre infrastrukturprojekter, som regeringen nu også ønsker gennemført, de foreslår i stedet at projekterne bliver helt eller delvist brugerbetalt.

Ifølge grundlaget vil de arbejde for, at motorvejen står klar i 2025.

Bliv tilmeldt vores nyhedsbrev og få en e-mail hvergang der er nyt på TV-Kalundborg.dk, KLIK HER

Fra side 38 i regeringsgrundlaget

Flere midler til investeringer i bedre infrastruktur

I de seneste ti år er der igangsat mange nye transportprojekter, og investeringsniveauet er derfor højt. Der er i de kommende år meget begrænset plads til nye store transportinvesteringer, hvis der ikke bliver tilvejebragt flere midler til investeringer. Regeringen ønsker derfor i forbindelse med de politiske forhandlinger om løsning af udfordringerne frem til 2025 at finde et grundlag for at øge rammen for de offentlige investeringer.

Regeringen ønsker at gennemføre flere samfundsøkonomisk fornuftige investeringer i bedre infrastruktur. Det kan f.eks. være en ny midtjysk motorvej, en havnetunnel i København, en forlængelse af Hillerødmotorvejen og en motorvej til Kalundborg. Af disse projekter foreligger der i dag kun et færdigt beslutningsgrundlag for Kalundborg-motorvejen.

Regeringen vil derfor tilvejebringe et beslutningsgrundlag for de øvrige projekter.

Regeringen ønsker at bygge videre på erfaringerne fra projektet for bygning af Kronprinsesse Marys Bro ved Frederikssund og undersøge mulighederne for hel eller delvis brugerfinansiering af konkrete nye infrastrukturprojekter.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0