Ny legeplads på vej i midtbyen

Den eksisterende aktivitetsplads ved skaterbanen i Munkesøen udvides nu til en spændende legeplads for de mindste.

Af Jens Nielsen

En ny spændende legeplads for de mindste er snart på vej i midtbyen. Det er foreningen Familiehjørnet som har søgt om 360.000 kr. til projektet, som en del af ’Få det fikset’ – puljen.

Foreningen Familiehjørnet har ansøgt Kalundborg Kommune om midler til legeredskaber til at udvide aktivitetspladsen i Munkesøen for 360.000 kr.

Ideen til den nye legeplads er et af fire projekter som på et borgermøde i august 2020 blev godkendt under ’Få det fikset’ – puljen i Kalundborg by.

Nu skal Økonomiudvalget tage stilling til ansøgningen på deres kommende møde og endelig skal det godkendes af kommunalbestyrelsen sidst på måneden.

Projektet handler om at udvide den eksisterende aktivitetsplads i Munkesøen (bag Kalundborg Gymnasium/skaterbanen) med nogle lækre, nye, inspirerende og vedligeholdelsesfrie redskaber, som vil fremme fysisk aktivitet, bevægelse, kreativitet og leg hos de mindste børn, står der i ansøgningen.

Der ansøges om midler til klatretårne, rutchebane, ekstra gyngestativ, sandkasse, borde/bænkesæt, dobbelt vippedyr samt redskaber til kreativ udfoldelse.

Direktionen indstiller, at ansøgningen fra Kalundborg lokalområde godkendes med en rammebevilling på 360.000 kr., så nu er det op til udvalget og kommunalbestyrelsen at komme med den endelige godkendelse så projektet kan sættes i gang.

Kalundborgområdet holdt borgermøde i ’Få det fikset’ – puljen den 3. august 2020, hvor de projekter, som aktionsgruppen i Kalundborg har valgt at prioritere, blev præsenteret for de fremmødte borgere. Alle projekterne blev godkendt på mødet og bliver fremlagt løbende med henblik på godkendelse i Kommunalbestyrelsen. Projekterne er:

1.    Ny julebelysning i Kalundborg (Kordilgade, øverste del af hhv. Skibbrogade og Vænget, Solskinspladsen og Lindegade) – er udført.

2.    Udvidelse af legeplads/genoptræningsbane i Munkesøen (bag skaterbanen)

3.    Etablering af lys på Munkesø Stadion

4.    Indkøb og opsætning af bænke i Kalundborg og Raklev.

Del