AnnonceLuk annonce
Ny kulturforening

08-02-2020

Sylvester Agbedoglo (tv) og Benjamin Barfod leverede musisk underholdning til stiftende generalforsamling i den nye kulturforening i Høng.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Forrige fredag blev der dannet en ny kulturforening i Høng. Håbet og målet er, at der skal arrangeres koncerter, teaterforestillinger, foredrag og andre kulturelle indslag i byen for både børn, unge og voksne.

Fredag den 31. januar var der stiftende generalforsamling i den nye kulturforening i Høng. Der var et flot fremmøde af interesserede borgere, hvilket der kom nogle gode debatter ud af. Vedtægterne blev gennemgået, og foreningen fik valgt fem bestyrelsesmedlemmer. Den nystiftede forening fik navnet Borgerforeningen Brage. Planen er at få mere kultur til den sydlige del af Kalundborg. Håbet og målet er, at der skal arrangeres koncerter, teaterforestillinger, foredrag og andre kulturelle indslag i byen for både børn, unge og voksne. 

Det er planen, at nogle af arrangementer skal foregå i og omkring den nye hal i Høng. Hallen skal, efter planen, stå færdig i november 2020. Borgerforeningen Brage skal nu godkendes som forening, og herefter skal bestyrelsesmedlemmerne til at søge nogle fonde, for at få et økonomisk grundlag, der kan gøre det muligt at planlægge og afholde forskellige arrangementer i byen. 

Musik på anderledes instrumenter

I slutningen af generalforsamlingen gav perkussionist Benjamin Barfod et smukt nummer på sin gubal, som er en ufo-formede ståltromme, der er udviklet i Schweiz. Benjamin Barfod er selvlært, og har spillet i ti år på dette meget sjældne schweiziske instrument. Benjamin har med sin gruppe, Musique des Etoiles, spillet koncerter i bl.a. kirker og templer i Frankrig og Indien, og han har spillet for den royale familie flere gange såvel solo som med gruppen. Efter det første nummer inviterede han Sylvester Agbedoglo til at spille sammen med ham. Sylvester er uddannet master drummer, hvilket vil sige, at han har lært alle de traditionelle og rituelle sange, danse og rytmer, og hvordan historierne fortælles ved hjælp af trommen. I 1998 startede Sylvester Agbedoglo sin Djembeskole, hvorigennem han underviser og underholder børn og voksne. Han spillede på et udhulet græskar. 

Bestyrelsen i Borgerforeningen Brage består af: Bjørn Olsen, Bo Christiansen, Brian Stølås, Maria Bentsen og Brian Hyldig. Bjarne Andersen blev valgt som suppleant, Heidi Olsen blev valgt som revisor kontrollant, og Ulla Jacobsen blev valgt som kassér.

Man kan følge foreningen både på Facebook og Instagram.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0