AnnonceLuk annonce
Ny julebelysning fra ’Få det fikset’ pulje

21-07-2020

Sådan ser forslaget ud til en ny julebelysning i Kalundborg.

Af Jens Nielsen

Helt ny julebelysning i Kalundborg samt tre andre spændende projekter kommer til afstemning d. 3. august, når ’Få det fikset’ puljen i Kalundborg by skal vedtages.

Kalundborg by er tildelt 2 mio. kr. fra den såkaldte ’Få det fikset’ pulje, hvor Kalundborg Kommune drysser i alt 14 mio. kr. ud over hele kommunen til nye spændende projekter, som borgerne selv er med til at foreslå.

En aktionsgruppe i Kalundborg midtby har i længere tid arbejdet med flere forslag, og nu er fire forslag så kommet gennem nåleøjet og skal godkendes på et borgermøde d. 3. august kl. 19 i Kalundborghallen.

Et af de helt store ønsker fra såvel handelslivet som borgere, er en ny julebelysning i Kalundborg, og det er netop et af de fem forslag som ’Få det fikset puljen’ skal bruges til.

Hvert år i november tændes juletræet på Klostertorvet. Der er fyldt - ca. 1.000 mennesker - i gaderne med børn, familier og spejdere, og samtidig tændes julebelysningen.

Men den nuværende julebelysning er slidt og trænger til udskiftning. Bliver forslaget om en ny og moderne julebelysning vedtaget på mødet d. 3. august, kommer der ny julebelysning i Kordilgade, Vænget, Skibbrogade, Lindegade og på Solskinspladsen.

De fire øvrige projekter er, udvidelse af legepladsen i Munkesøen, hvor ønsket er flere rutsjebaner, et klatretårn, et gyngestativ, en sandkasse, et borde-bænkesæt, et dobbelt vippedyr og redskaber til kreativ udfoldelse.

En borgergruppe vil bruge omkring 500.000 kr. til opsætning af 50 nye bænke i Kalundborg. Ideen bag forslaget er, at gruppen mener, at der mangler siddepladser i Kalundborg by, på Gisseløre og i Raklev-området.

Lys på stadion i Munkesøen er også et af de fire projekter.

”Det er fire spændende projekter som borgerne i Kalundborg har brug for og kan få glæde af,” siger Kjeld Christensen fra aktionsgruppen, og opfordrer alle interesserede borgere til at møde op i Kalundborghallen d. 3. august.

Kun borgere som er fyldt 18 år fra lokalområde Kalundborg, der også inkluderer bl.a. Raklev og Kalundborg Lyng, kan stemme, i alt omkring 16.500 borgere, om de fem projekter, som kræver tilslutning fra mindst 80 pct. af de fremmødte.

De endelige forslag skal efterfølgende godkendes af økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen.

De fire projekter kan alle gennemføres inden for budgettet på to millioner kroner.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0