AnnonceLuk annonce
Ny hjertestarter til grundejerforening

24-08-2020

Formand for Hellesklint Grundejerforening Ole Rubach (th) og næstformand Ole Lauritzen viser foreningens nye hjertestarter, placeret på hjørnet af Hellesvej og Hejrevej.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Hellesklint Grundejerforening på Røsnæs har, efter ønske fra både bestyrelse og medlemmer, fået installeret en hjertestarter.

Mange grundejerforeninger har i de senere år samlet sammen til, at der sættes en hjertestarter op i området, således også i Hellesklint Grundejerforening. Hjertestarteren er placeret meget centralt i sommerhusområdet, på hjørnet af Hellesvej og Hejrevej nr. 2. 

Lørdag den 22. august var der Hjertegalla på TV2 Charlie. I alt blev der i år indsamlet 30.636.580 kroner. 

I Danmark er der hvert år mere end 3.500 personer, som falder om med et hjertestop uden for hospitalet. Deres chance for at overleve afhænger af, hvorvidt der er mennesker tilstede, som kan og tør yde livreddende førstehjælp. Selv om chancerne for at overleve er blevet bedre i de senere år, er det stadig kun 10 til 12 pct., der overlever et hjertestop. Med en hjertestarter i nærheden, stiger overlevelsesprocenten derimod markant, helt op til 70 procent ville kunne overleve et hjertestop.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0