Ny formand hos Konservative

Fra venstre, nyvalgt formand Frode C. Lund, Kommunalbestyrelsesmedlem Anita Winther og afgående formand Peter Joensen. Privatfoto

Der har netop været afholdt den årlige ordinære generalforsamling i Det Konservative Folkeparti i Kalundborg Kommune. Som planlagt var der formandsskifte, idet Peter Joensen efter 2 år som formand overdrog hvervet til næstformanden Frode C. Lund.

I sin beretning omtale Peter Joensen den udvikling der har præget formandstiden.

”Normalt står tiden lidt stille i vælgerforeningen mellem 2 kommunalvalg. Men der var jo et folketingsvalg i 2019 som gav vind i sejlene. Godt nok røg regeringsmagten, men de konservative gik mandatmæssigt meget frem, og det smittede også af lokalt. Udover lokal medlemsfremgang på ca. 20 %, så fik vi også helt uventet en plads i kommunalbestyrelsen, idet Anita Winther besluttede at skifte sit medlemskabs i Venstre ud med en plads hos de konservative. Det giver naturligvis lidt støj, men vi har jo i alle partier prøvet at både afgive og modtage nye medlemmer, og det gode samarbejde med Venstre forsatte da også - nu i byrådssalen og ved deltagelse i budgetaftalen m.m..”Peter Joensen fortalte også de fremmødte at der nu er 10 bestyrelsesmedlemmer og at en kommende lokal KU afdeling er på vej.

Den afgående formands frivillige kræfter skal fremadrettet bruges på "Folkemødet i Kalundborg" samt på familien og arbejdslivet.

Derudover bød generalforsamlingen også på oplæg ved kommunalbestyrelsesmedlem Anita Winther, som fortalte om arbejdet i kommunalbestyrelsen og de opmærksomhedspunkter der fremadrettet skal kigges mere på. F.eks. udviklingen i folkeskolen.

Folketingsmedlem Niles Flemming Hansen var gæst på generalforsamlingen og fortalte om hans første tid som nyvalgt, samt om hans ordførerskaber, hvor bl.a. Transportordførerskabet jo har stor interesse for Kalundborg kommunes udvikling. 

Del