AnnonceLuk annonce




Ny bog om J. TH. Lundbye 

29-08-2018

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Hele sommeren har man i Kalundborg fejret den berømte guldaldermaler J. TH. Lundbyes 200 års fødselsdag, og inden det hele slutter, kommer der en ny bog om den berømte kunstner.

Sommerens Lundbye festival er ved at være slut.Kalundborg Kunstforening og festivalens styregruppe glæder sig over en vellykket otte ugers festival med meget fine besøgstal – faktisk de højeste nogensinde på Bispegården. 

Ligeledes har der også været en lang række velbesøgte særarrangementer, der alle næsten har været udsolgte. Kunstforeningen slutter af med et sådan særarrangement lørdag den 1. september, der er dagen, hvor J. TH. Lundbye blev født for præcis 200 år siden i Kalundborg.

Arrangementet er en præsentation af en helt ny bog, der bliver udgivet netop på J. Th. Lundbyes fødselsdag. Den nye bog er den første samlede udgivelse af Lundbyes dagbøger. Titlen er ”Seks år af et liv - Johan Thomas Lundbyes dagbøger om tro, skæbne, kunst og kærlighed”. Bag værket står Ny Carlsbergfondet, og det udgives på forlaget Strandberg Publishing.


Ved præsentationen på Bispegården fortæller arkivar Claus Grønne fra Ny Carlsbergfondet og forlægger Lars Erik Strandberg om bogen og den udgivelsesrække, ”Kilder l dansk kunsthistorie”, som den er en del af.
Cand.mag. Jens Balslev vil læse udvalgte dagbogscitater op, og bogen kan købes på stedet. 

Arrangementet foregår på Bispegården i Kalundborg kl. 13.I øvrigt kan udstillingen med privatejede værker af J. TH. Lundbye stadig ses på Bispegården. Den slutter ligesom festivalen den 2. september. 



Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0