Ny bog: Besøg Røsnæs fra søsiden

Den nye bog 'Rundt om Røsnæs' blev præsenteret onsdag, fra venstre, Henrik Goul, Røsnæs kajakklub, Martin Kristensen, RUB, Trine Fogh Lauridsen, formand RUB og Mogens Anholm, næstformand RUB. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En helt ny bog beskriver ni forskellige kajakruter hele vejen rundt om Røsnæs. Det er RUB – Røsnæs Udvikling- og Beboerforening, som står bag den 60 sider flotte bog.

Den helt nye bog ’Rundt om Røsnæs’, er en beskrivelse af ni kajakruter på tilsammen 51 km. Ruterne tager udgangspunkt på Nyby Havn på Røsnæs. Derfra kan man vælge at sætte kursen østpå mod Havnsø eller vestpå mod Kalundborg.

”Røsnæs kan man besøge gående, vandrende, på cykel eller i bil, nu kan man også besøge Røsnæs i kajak,” fortæller Mogens Anholm, næstformand i RUB, og fortsætter, ”For hver rute er beskrevet hvad man kan opleve på land, hvor man kan trække sin kajak op, hvor er der vand, hvor er der shelter, hvor er der toilet og hvor er nærmeste madsted.”

Den nye bog ’Rundt om Røsnæs’ er efterfølger til bogen Røsnæs Rundt, der beskriver de mange landsmarks som gennem de senere år er etableret på det yderste Røsnæs. Det er RUB – Røsnæs Udvikling- og Beboerforening, som står bag begge udgivelser.

Formålet med kajakruterne er at fremvise den storslåede natur på Røsnæs fra søsiden. Kajakruterne kan bruges som et værktøj til at planlægge sine ture.

Ideen til bogen ’Rundt om Røsnæs’ kom efter at der blev indkøbt 13 havkajakker til Røsnæs Rundt projektet. Efterfølgende er der etableret en kajakklub med foreløbigt 65 medlemmer.

Der har været arbejdet på den nye bog de sidste godt tre år og Folmer Østergaard Havnsø, har været en stor hjælp i forbindelse med udarbejdelsen af bogen, ligesom Jørgen Junge har bidraget med en række af flotte dronebilleder.

Den nye bog er støttet med 100.000 kr. af Friluftsrådet og er trykt i 200 eksemplar og vil inden længe kunne købes på Røsnæs Fyr, Dyrehøj Vingård og på Strandhotel Røsnæs.

Del