Ny ansøgningsrunde åbner nu – men man skal være hurtig

Tom Johansen, indehaver af Urhøj, med et udvalg af firmaets varmepumpeløsninger. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Du kan få 22.000-45.000 kr. i tilskud til en luft til vand-varmepumpe eller jordvarmepumpe, hvis du skifter fra naturgas, oliefyr, elvarme eller biokedel i helårsboliger, som ligger uden for fjernvarmeområder. Ny ansøgningsrunde starter nu og hos VVS-firmaet Urhøj i Gørlev er man klar til at hjælpe kunderne både med papirarbejdet og selve installationen af varmepumpen.

Varmepumpe er én af de billigste måder at opvarme på, og sammenlignet med olie og elvarme kan du ofte mere end halvere varmeregningen.

Energistyrelsen støtter private i en femårig periode, med et tilskud når der installeres en varmepumpe eller et jordvarmeanlæg. Støtten udbydes i puljer og den 7. april kl. 10 åbner den næste pulje, og kører efter først-til-mølle-princippet, så det er med at være hurtig ved tasterne.

”Man behøver ikke at have fået et tilbud på installationen i forvejen inden man søger tilskuddet, men vi vil rigtigt gerne allerede nu komme forbi for at rådgive kunden om hvilken løsning som er mest optimal, og komme med et tilbud på en færdig løsning,” fortæller Tom Johansen, indehaver af Urhøj, og fortsætter,

”Folk kan sidde hjemme og søge tilskuddet, men vi har mulighed for at hjælpe hvis man ikke selv kan klare opgaven, det kræver blot at man lige booker en tid her på kontoret på forhånd.”

Tom Johansen mener at interessen er så stor, at puljen allerede kan være udsolgt efter et par timer, så det er med at være klar når der åbnes d. 7. april.

”Vi har allerede nu rigtigt travlt, men der er ingen tvivl om, at det bliver et meget travlt efterår når først tilskuddene til varmepumpeinstallationer frigives,” siger Tom Johansen.

De kunder som Urhøj installerer varmepumper for, tæller både større og mindre landbrug og helt almindelige parcelhuse.

Tom Johansen og personalet hos Urhøj sidder klar ved telefonerne og kommer rigtigt gerne forbi inden d. 7. april for at rådgive.

Del