AnnonceLuk annonce
Rød blok må ikke benytte kommunens lokaler

15-05-2019

Af Gitte Korsgaard  gitte@tv-kalundborg.dk

Den røde bloks valgbrunch har fået ny adresse, da de tre røde partier, Socialdemokratiet, Enhedslisten og SF ikke måtte benytte et af kommunens lokaler til en valgbrunch.

På lørdag den 18. maj holder Socialdemokratiet, Enhedslisten og SF valgbrunch i Høng, men adressen er nu ændret, da partierne, ifølge Niels Erik Danielsen (Enh.) ikke måtte afholde arrangementet i kommunens lokaler i Høng, som planlagt.

”Først måtte vi ikke, så måtte vi godt, hvis de andre partier også var med. Valgbrunchen, der skulle foregå i Det Gamle Rådhus i Høng er derfor nu blevet flyttet. Der gik jura i sagen. Kommunaldirektør Jan L. Thomsen kom på banen og skrev til arrangørerne, at det ikke kunne lade sig gøre med en valgbrunch i kommunale lokaler. Afvisningen fortoner sig lidt i tolkningen af Folkeoplysningsloven. Men efter en snak med kommunaldirektøren og borgmester Martin Damm kunne det dog godt lade sig gøre alligevel, hvis arrangørerne inviterede alle partier. Og det er jo lidt svært med få dage til, at arrangementet skal finde sted. Vi har derfor valgt at flytte valgbrunchen til, formanden for socialdemokratiet Tina Beck-Nilssonhave, Snæbumgårdsvej 2 i Høng,” fortæller Niels Erik Danielsen.

Ikke forbudt, men anbefalet

Men kommunaldirektør, Jan Lysgaard Thomsen, fortæller imidlertid, at han ikke har forbudt nogen noget, men derimod anbefalet at flytte arrangementet af hensyn til lovgivningen på området.

”Jeg har henvendt mig skriftligt til de tre partier, og anbefalet dem at finde et andet sted. Jeg har ikke forbudt dem noget, vil jeg godt understrege. Jeg har blot redegjort for reglerne, og efter vores opfattelse, i administrationen, er det ikke i overensstemmelse med gældende regler, at bruge lokaler og dermed skatteborgernes penge på et sådan arrangement. Der, hvor det vil kunne lade sig gøre evt. at bruge kommunens lokaler og dermed også skatteborgernes penge, vil være at støtte et arrangement, hvor alle opstillingsberettigede partier er inviteret. Og det er vel meget rimeligt, at skatteborgernes penge ikke skal bruges til at fremme nogle partiers interesser i en valgkamp,” siger Jan Lysgaard Thomsen, og slutter:

”Ifølge Folkeoplysningsloven er det en forudsætning, at man er godkendt som en forening for at få lov til at låne kommunens lokaler, men det gælder ikke et politisk parti under en valgkamp. Til interne arrangementer i den politiske forening er det fint, men det er i sidste ende skatteborgernes penge, og derfor skal alle politiske partier, der er opstillingsberettigede, efter vores opfattelse, være inviteret til et sådan arrangement."

Arrangement i formandens have

Nu bliver arrangementet imidlertid flyttet til formanden for socialdemokratiet Tina Beck-Nilssons have på Snæbumgårdsvej 2 i Høng. Valgbrunchen begynder lørdag den 18. maj kl. 10, og kandidaterne er stadig Eva Flyvholm (Enh.), Rasmus Horn Langhoff (S), og Jonas Ghiyati (SF). Niels Erik Danielsen fortæller, at de bl.a. skal diskutere, hvad der samler rød blok, hvordan man imødegår klimaudfordringerne, udviklingsvejen for børn og unge,  budgetloven og kommunernes muligheder for at levere velfærd til borgerne, herunder sundhed, sygehuse og læger samt, hvordan man udvikler lokalområdet.

”Og sikkert noget mere. Der er intet valgflæsk, men der er argumenter og dialog. Og der kaffe, te og morgenbrød. Alle er velkomne,” slutter han.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0