AnnonceLuk annonce
Ny Vesthavn skrider frem helt efter tidsplanen

14-04-2018

Selve kajvæggen til Ny Vesthavn begynder nu at tage form. Foto: Jens NIelsen

Af Jens Nielsen

Arbejdet med at bygge Kalundborg Havns nye havneafsnit vest for Asnæsværket skrider stille og roligt frem. Nu er arbejdet med at ramme spuns, som er selve kajvæggen, gået i gang, og på land arbejdes der med at flytte jord og etablere kloakledninger.

Nu er der for alvor stor aktivitet i forbindelse med opførelse af Ny Vesthavn. På vandet arbejdes der stadig med at uddybe vanddybden til 15 meter, hvor finske Wasa Dredging har nået cirka en tredjedel af uddybningsarbejdet, men også etableringen af selve kajvæggen er nu begyndt, og det giver et billede af hvor stort arealet egentligt bliver.

Det er NCC Industry (Hercules Fundering), som er den entreprenør, der står for spunsarbejdet, og har indtil videre nået at ramme små 100 meter spuns. Der er dog et stykke vej endnu, da der i alt skal rammes 580 meter spuns ned i havbunden. Arbejdet er indtil nu forløbet uden problemer, så tidsplanen for hele byggeriet ser ud til at holde.

Inde på land er en stor buldozer gået i gang med at skubbe rundt med landbrugsjorden i den vestlige ende af det store areal. Rigtigt meget jord skal planeres ud for at hele det store areal som udgør Ny Vesthavn, får den rigtige højde.

Arbejdet med at grave kloak og drænledninger ned er også sat i gang, et arbejde med store rør og ledninger som bl.a. skal lede regnvandet væk fra det store areal.

Når uddybning og spunsramning er tilendebragt, mangler der stadig en del opgaver, blandt andet betonarbejdet, men alt tyder som sagt på, at Ny Vesthavn som planlagt vil stå klar til brug i marts måned næste år.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0