AnnonceLuk annonce
Billedserie: Der er nået rigtigt meget på et år

15-10-2018

Lige nu arbejdes der på at støbe betonfundamenter til pullerter og fendere. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det er et år siden at en guldbelagt sten blev kastet i vandet for at markere starten af byggeriet af Ny Vesthavn, meget er sket på det år, og arbejdet skrider fortsat godt frem.

Den 11. oktober var det nøjartigt et år siden at en guldbelagt sten blev kastet fra borde fra Samsøfærgen, af borgmester Martin Damm i fællesskab med havnedirektør Bent Rasmussen og daværende bestyrelsesformand Jakob Beck Jensen fra Kalundborg Havn, for at markere det ”første spadestik” i byggeriet af Ny Vesthavn. 

Rigtigt meget er sket siden i opførelsen af Ny Vesthavn, faktisk så meget at det nu helt tydeligt kan ses hvordan det store anlægsarbejde kommer til at se ud. Spunsvæggen til den 500 meter lange kaj væg er sat, der er pumpet omkring 1 million kubikmeter sand ind i området og det hele er efterhånden jævnet ud og planeret.

Det arbejde som pågår lige nu er støbning af betonfundamenter til pullerter og fendere, et arbejde som foregår ved at der skæres store stykker ud af spunsvæggen, inden der jernarmeres og støbes beton. Et arbejde som foregår dels inden for spunsvæggen, men også uden for, ud over vandet på et stillads og på en flåde.

Der skal etableres betonfundamenter til pullerter og fendere for hver 15 meter på den 500 meter lange kaj, så det er et omfattende arbejde som er i gang.

Pulletterne er dem som bruges til at fortøje skibene ved, mens betonfundamenterne beklædes med tykt gummi og udgør  fenderne, som skibene støder ind mod når de ligger ved kaj.

Det næste arbejde som skal i gang på det store anlægsprojekt er selve belægningen, både af det store areal som skal udgøre containerterminalen, men også selve kaj gaden.

Byggeriet har været begunstiget af en meget mild sommer og havnedirktør Bent Rasmussen håber på en lige så mild vinter, så man undgår alt for mange vinterforanstaltninger.

I følge tidsplanen skal Ny Vesthavn stå færdig i foråret 2019.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0