AnnonceLuk annonce
Ny Vesthavn – hvad sker der?

16-06-2019

Man er i gang med at udbedre fejl og mangler på Ny Vesthavn. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Mange borgere undrer sig over, hvorfor der ikke sker noget på Ny Vesthavn pt., men det er der en god grund til ifølge havnedirektør, Bent Ramsussen. For selvom, at man indviede Ny Vesthavn i april, kan man endnu ikke tage havnen i brug, da man er i gang med at udbedre fejl og mangler på både kajen og containerpladsen.

Der er lige nu travlt på Ny Vesthavn, men det er ikke skibe, der lægger til kaj, eller containere, der kommer til Ny Vesthavn. Derimod er det entreprenøren, der er i gang med at udbedre fejl og mangler på Ny Vesthavn, og dem er der desværre en del af både på kajen og på containerpladsen.

”Der har været lidt stille efter, at vi holdte åbent hus og havde krydstogtskibet på besøg, men vi er ved at grave hele vejen op, og er i gang med at udbedre fejl og mangler på kajen. Det betyder, at entreprenøren er ved at fjerne belægning og udbedre de fejl, der er. De tager op og støber, og det forventer vi at være færdige med i slutningen af måneden. Men udover kajen, har der også været en del andre ting også på selve containerpladsen, bl.a. afvandingssystemet, som ikke fungerede efter overtagelsen. Det er de også ved at reetablere,” fortæller havnedirektør, Bent Rasmussen, og fortsætter:

”Før alt det er lavet, kan vi ikke flytte en kran derover, og vi kan ikke operere, før den kommer, hvilket er en større logistisk opgave. Vi skal have et skib til at flytte den af to omgange, og det kan først blive til august. Derfor kan vi også først begynde at flytte containere til den tid.”

Han oplyser endvidere, at nogle af containerne i Østhavnen nok vil blive stående i en længere periode, mens andre bliver flyttet. Ifølge Bent Rasmussen, er hele forløbet med Ny Vesthavn nemlig også en lang proces, der vil strække sig over mange år.

Næste år får Ny Vesthavn i øvrigt en række anløb af krydstogtskibe, i alt otte stk. vil komme en tur forbi. I år er der blot to tilbage, hvor det næste anløber Ny Vesthavn den 23. september.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0