AnnonceLuk annonce
Ny Vesthavn – Hvorfor sker der ikke noget?

15-04-2020

Den 500 meter lange kaj på Ny Vesthavn har ligget øde hen siden indvielsen for et år siden. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Inden for en måned regner Kalundborg Havn med at have et svar på syns- og skønsrapporten for Ny Vesthavn, som lige nu er helt uden aktivitet. Det er en stor sag med tusindvis af papirer, forklaringer og undersøgelser, oplyser havnedirektøren.

Siden Ny Vesthavn blev indviet for et år siden, har det store areal ligget øde hen. 25 ankerstænger ud af i alt 375, der holder kajvæggens midterste del, er konstateret knækket. Derfor er hele området lukket af.

Mange borgere har henvendt sig til TV-Kalundborg med spørgsmålet om, hvornår der sker noget på det nye havneområde, og der er faktisk ikke så meget nyt at tilføre til sagen på nuværende tidspunkt, i forhold til det der flere gange er meldt ud fra Kalundborg Havn.

Kalundborg Havn måtte sidste år konstatere, at det var nødvendigt at rette henvendelse til Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed for at få syn og skøn på sagen iht. reglerne her for. Parterne er nemlig uenige om, i hvilket omfang de konstaterede skader skal henføres til montagen/materialefejl eller projektfejl. 

Der er fem advokatfirmaer og fire parter i sagen

”Vi afventer syns- og skønssagen, og den er snart på trapperne, ultimo april, start maj er den lovet, og det bliver spændende læsning, så der bliver ikke meldt noget ud før vi har den rapport. Vi viste godt at det ville tage nogle måneder før syns og skønssagen var beskrevet og udredt,” siger havnedirektør Bent Rasmussen, og fortsætter,

”Det er en stor sag med tusindvis af papirer, forklaringer og undersøgelser, og det tager bare lang tid.”

Flere planlagte aktiviteter på Ny Vesthavn er blevet aflyst i forbindelse med, at området er lukket ned.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0